HALLE - In de Sleutel komt een wall of fame van prinsen die 33 jaar geleden verkozen werden

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - In de Sleutel komt een wall of fame van prinsen die 33 jaar geleden verkozen werden

Ed_pajot_halle_martc_foto_merckx
Het eerste protret van de wall of fame hangt er. (Foto's © Felix Merckx)
 
Marc_komt_uit_de_ton
Zo was het 33 jaar geleden. (Archief © Felix Merckx)
 

In de Sleutel komt een wall of fame van prinsen die 33 jaar geleden verkozen werden 33 jaar geleden werd Marc Destrycker prins carnaval in Halle. Elf of elk veelvoud van dit getal wordt in carnavalmiddens gevierd met toeters en bellen. Ook Prins Marc wil dat zo.

Hij zorgt er voor dat in café De Sleutel op de Halse Grote Markt een ‘Wall of fame’ komt van alle prinsen die 33 jaar geleden tot prins in Halle werden gekroond.
 
Marc Destrycker: “Het idee komt eigenlijk uit Maastricht waar in een plaatselijk café dat ook gedaan wordt. Ik wil er voor zorgen dat tijdens de verbranding van carnaval elk jaar een portret wordt opgehangen van de prins die dat jaar 33 jaar prins is”
 
Voor het portret zelf zorgde Saskia Rossie. Twee jaar terug was ook zij prinses carnaval. Haar vader Marcel, was 44 jaar geleden prins carnaval.
 
De reden dat elf en alle veelvouden ervan gevierd worden, ligt in het feit dat het getal 11 van oudsher het getal is van de dwazen en gekken . Elf november begint het carnavalseizoen steevast om 11.11 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief