HALLE - Ronny de facteur gaat de kermistoer op

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Ronny de facteur gaat de kermistoer op

Ed_pqjot_hqlle_ronny_1_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pqjot_hqlle_ronny_2_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

Ronny Guillaume in Halle en omgeving gekend als ‘Ronny de facteur’ is één van de bekendste individuele die mee opstappen in de stoet. Wanneer hij het jaren alleen gedaan heeft, krijgt hij nu gezelschap van zijn zoon en dochter.

Zijn thema dit jaar is ‘Trek moe oen men flosj’. Het kan opgenomen als een dubbelzinnig thema, maar Ronny houdt het zedig. Het is ook de titel van de cd die hij dit jaar heeft opgenomen. Zijn mini-char is een draaimolen voor de allerkleinsten en als zij de flosj’ kunnern trekken mogen zij een gratis ritje maken. In juli is hij met zijn creatie begonnen en kreeg af en toe hulp van zijn zoon en dochter. Zij vrouw zorgt dan voor de kledij. Hij zet eerst zijn idee¨n op papier en begint dan te tekenen wat hij wil.

Voor zijn wagen gebruikt hij piepschuim en papier-maché. Op de wagen komt er ondermeer een brandweerwagen, een helikopter, een kleine auto en natuurlijk zal ook ‘de flosj’ niet ontbreken.

WIELERTOERIST
Ronny Guillaume zijn carnavalcarrière is eigenlijk begonnen bij de …wielertoeristen.

Ronny: “Ik was samen met mijn vader lid van de wielertoeristenclub Halle Toerist. Daar vonden zij dat ook zij mee in de stoet konden stappen. Er werden enkele vreemde fietsen ingehuurd en weg waren wij”.

Later sloot Ronny aan bij de Raar Charels en toen dezen ophielden met bestaan trok hij er alleen op uit. Hij maakte telkens zelf een kleine ‘char’

“Mijn eerste deelname als individueel heb ik iets gemaakt rond de vele verkeerslichten die er toen in Halle waren. Daarna heb ik jaren de pin van carnaval uitgebeeld en mijn gloriejaren waren de jaren dat Halattraction de figuur Servais op zijn affiches zette. Daarna werden dan affiches gemaakt met foto’s en dat vond ik heel spijtig. Ik moet ook afstand doen van de figuur Servais. Nu neem ik als thema de titel van mijn cd die ik jaarlijks uitbreng”.

Terwijl hij nu al in mei begonnen is met de realisatie van zijn draaimolen, was het vroeger wat anders.

“Halattraction was niet steeds bereid om me de nodige info te geven over de pin of hoe Servais op de affiche zou staan. Vaak kreeg ik het thema maar één maand op voorhand”, zegt Ronny. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief