DE Zotte gev’ HALLE komen ondanks een brand toch buiten met een char

C21
Halle_carnaval
 

DE Zotte gev’ HALLE komen ondanks een brand toch buiten met een char

Ed_pqjot_wotgevql_1_foto__erckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pqjot_wotgevql_2_foto__erckx
Foto © Felix Merckx
 

Door een brand eind februari in het magazijn waar ze hun char maakten, hebben DE Zotte gev’halle bijna alles verloren. Toch zijn ze er in geslaagd om een nieuwe char te maken en mee op te stappen in de stoet. Dat er een grote solidariteit is onder de Halse groepen is nogmaals gebleken.

Zotte gev’halle is een nieuwe carnavalgroep bestaande uit leden van andere carnavalgroepen die ophielden met bestaan of die uit een groep stapten omdat ze er zich niet konden vinden.

Eind februari kregen zij een grote opdoffer te verwerken. Het gebouw waar zij hun char maakten werd volledig vernield door een brand. Ook hun char waar zij volop aan werkte ging in de vlammen op. Alleen een paar poppen en de ondergrond hebben ze kunnen recupereren. Een eerste stuk was zo goed als af. Zij hebben slechts één dag de tijd gekregen om wat materiaal uit de brand te halen.

Ralph Borremans: “Niet alleen voor de eigenaar van de meubelzaak was het een grote ramp. Ook voor ons. Met nog anderhalve maand voor carnaval moesten we volledig opnieuw beginnen. Gelukkig hebben wij vlug een nieuwe hangar gevonden in Dworp die leeg stond”.

Voor deze nieuwe hangar gevonden werd, bouwden zij al aan een nieuwe char in de buitenlucht. Dat was echter niet te houden door de vrieskou.

SOLIDARITEIT
Toen hebben we zeer diep gezeten. Hadden we toen niet vlug een nieuwe hangar gevonden, zou het een carnaval geworden zijn zonder char. Zonder de hulp van andere groepen hadden wij ook niet kunnen buitenkomen De solidariteit onder de verschillende groepen in Halle is zeer groot. Buiten komen met onze char zal voor ons allemaal zeker een emotioneel moment zijn”, aldus Ralph Borremans.

Hun thema ‘In de weeg geleid voe carnaval’ werd behouden. In plaats van een volledige char in polyester wordt het nu een 13 meter lange char in hout en karton met daarover een laagje polyester. Op de char poppen, ooievaars, papflessen, …

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief