HALLE - De Vrie Kadeikes stappen de fantasiewereld in

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Vrie Kadeikes stappen de fantasiewereld in

Edpajot_halle_vrie_kadeikes_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Edpajot_halle_vrie_kadeikes_2foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Stikateler_de_vrie_kadeikes
Foto © Didier Decooman
 

De Vrie Kadeikes gingen dit jaar hun thema voor carnaval in de fantasiewereld zoeken. Zij kozen voor “We leive op een wolk van fantasee”. Op hun char ridders en jonkvrouwen die op een grote blauwe wolk staan. Zoals het bij de meeste groepen het geval is werken de mannen aan de char en de vrouwen in het stikatelier.

De Vrie Kadeikes eindigden verleden jaar op een vierde plaats. De plaats die zij behalen is voor de Vrie Kadeikes het minste van hun zorgen.

Charmeester Wim Pappaert: “Wij vieren carnaval voor ons plezier en zien waar we uitkomen wanneer de prijzen worden uitgedeeld. Het grootste plezier vinden wij in het bouwen van de char en het maken van de kledij”.

De Vrie Kadeikes is een echte groep van vrienden. Het thema voor het volgende carnaval wordt niet besproken in één of ander vergaderzaaltje, maar rond de barbecue.

Wim Pappaert: “In de zomer organiseren we met alle leden een grote barbecue. Tussen de saucijsjes en de brochette wordt daar dan het thema voor het volgende carnaval besproken”.

De groep zelf bestaat uit 31 volwassenen en 6 kinderen. Deze laatsten zitten allemaal op het eerste stuk van de char.

Na carnaval de char kunnen verkopen aan een buitenstedelijke delegatie is een ander probleem.

Wim Pappaert: “De Halse carnavalgroepen hebben met hun pronkstukken in polyester er voor gezorgd dat de markt oververzadigd is. Chars die tien jaar geleden in Halle gebouwd werden ziet men nu nog geregeld opduiken in carnavalstoeten in binnen- en buitenland. Als we onze char niet kunnen verkopen breken wij hem gewoon af en voeren we de afval af naar het containerpark”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx en Didier Decooman
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief