HALLE - Kjell en Ilke zijn de miniprinsen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Kjell en Ilke zijn de miniprinsen

Ed_pajot_mini_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_mini_1_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_mini_2_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Dsc_1593
Foto © FElix Merckx
 
Ed_pajot_halle_mini_3_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_mini_4_kl_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
Ed_pajot_halle_mini_3_gr_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Niet minder dan zes meisjes en 5 jongens hebben in het CC ’t Vondel gestreden voor de titel van miniprins en miniprinses. Het thema was:”carnaval Luilekkerland”, een breed thema met diverse invalswegen. Dus iedereen kon zijn creatieve kanten laten losbarsten. Na een lange en hevige strijd haalden Kjell Van Meerbeeck en Ilke Debast de titel van miniprinsenpaar binnen. Het minihofnarrenpaar is Brian Detournay en Pauline Bois d’Enghien

Carnaval in Halle is ook een feest voor de kinderen. Zij kiezen hun eigen prinsen, mogen de foor openen, trekken de vrijdag voor het carnavalweekend met de school door de stad en mogen aan tal van activiteiten deelnemen.
Het is altijd weer een feest om de kleinsten verkleed en geschminkt de zaal zien binnen te rennen.

Met een leuke praktische proef, een speelse theoretische proef en een eigen dansje verkoos de jury het winnende koppel, dat samen met de grote prinsen, het feest van op de eerste rij mag volgen.

De vijf jongens en zes meisjes moesten ondermeer een showtje brengen en werden ook onderworpen aan theorie- en praktijkproeven.

De nieuwe miniprins is 9 jaar en zit in het 4de leerjaar in basisschool Zilverberk. Hij is niet aangesloten bij een carnavalgroep, maar kaatst en speelt voetbal. Nu hij miniprins is, denkt hij aan te sluiten bij Dei van Ba Chic.

Zijn prinses Ilke is 10 jaar en is afkomstig uit Herne. Zij zit in het 5de leerjaar van de Markevallei in Herne. Zij weet wat carnaval is, want zij is aangesloten bij de Maskottes. Zij doet aan ballet en speelt dwarsfluit.

HOFNARREN
De minihofnarren zijn Brian Detournay en Pauline Bois d’Enghien.
Brian is 9 jaar en volgt les in het H. Hart&College. Hij gaat naar de muziekschool en doet aan karate en turnen, en is aangesloten bij de Maskottes.

Pauline Bois d’Enghien is 11 jaar en loopt school in Basisschool Zilverberk. Zij danst graag en is aangesloten bij de vriendenkring De Nachtratten. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief