HALLE – Nieuws van bij de hulpdiensten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE – Nieuws van bij de hulpdiensten

Hulpdiensten_halle_p200

De eerste carnavaldag is rustig verlopen. Toch moest de brandweer en de hulpdiensten al tussenbeide komen. Vrijdagnacht was er een vechtpartij op de Beestenmarkt. In het centrum van de stad sneuvelden er ruiten. Voorts waren er ook inbraken en verkeersongelukken. Verder werden er veel inbreuken op het parkeerverbod vastgesteld en maakt de politie de autobestuurders er attent op dat in de Willamekaai er terug éénrichtingsverkeer is.

De eerste Carnavalsdag is rustig ingezet en kende reeds vrij vroeg een hoge opkomst, het precieze aantal kan nog niet gegeven worden, een juiste schatting van het aantal bezoekers wordt later verwacht.

Verder hebben alle hulpdiensten vandaag hun intrek in het veiligheidsdorp genomen. Vanuit het veiligheidsdorp worden alle hulpdiensten gecoördineerd en staan ze rechtstreeks in contact met elkaar. Net als in het veiligheidsdorp staan de diensten op het terrein paraat om de carnavalist bij te staan. Tot nog toe zijn zware interventies uitgebleven.

 Een aantal kleinere interventies bleken wel nodig te zijn. Zo is de brandweer reeds in actie moeten komen  in de Stoofstraat, waar een elektriciteitskabel gevaarlijk dicht  bij de grond kwam te hangen. De brandweer heeft de kabel aangespannen opdat deze buiten het bereik van  de voetgangers zou komen te hangen.

Daarnaast hebben de medische diensten reeds drie interventies met de ziekenwagen uitgevoerd op het terrein en zijn reeds twee verzorgingen toegediend door de medische diensten aan de hulppost.

De politie heeft tot nu toe twee personen bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap.

De hulpdiensten, de organisatie en stad Halle wensen iedereen een geweldige en bovenal veilige eerste carnavalsnacht toe.

Vechtpartij aan Beestenmarkt
Omstreeks 4u15 in de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond een vechtpartij op de Beestenmarkt. Een twintigtal personen raakte in het gevecht betrokken. De politie kwam tussen om de partijen uit mekaar te halen. Het gevecht bleek een gevolg te zijn van een uit de hand gelopen caféruzie.

Ruiten sneuvelen in Centrum Halle
In de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelden enkele ruiten in het centrum van Halle. In de Volpestraat werd de glazen toegangsdeur van een handelszaak ingetrapt door een man. De politie kon de dader onmiddellijk identificeren. De man bekende de feiten.
Verder werd een vitrine ingeslagen van een handelszaak aan de Basiliekstraat, tussen middernacht en 8 uur zaterdagochtend. Ter plaatse werd een noodhamer teruggevonden, vermoedelijk werd daarmee de ruit verbrijzeld. Het is niet duidelijk of er iets gestolen werd.

Inbraak in voertuigen
Aan de Rodenemweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in drie voertuigen. Telkens werd een ruit ingeslagen, hetzij aan de passagierszijde, hetzij aan de bestuurderskant. Uit de drie voertuigen werden boorddocumenten gestolen. De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen. Van de daders is nog geen spoor.

Verkeersongevallen tijdens carnaval
Zaterdagmiddag omstreeks 13u botsten 2 bussen tegen elkaar ter hoogte van de bushalte aan het station in de Vandepeereboomstraat te Halle. Een bus die net op het punt stond te vertrekken, werd aangereden door een andere bus. Twee passagiers raakten hierbij licht gewond.

Op de Bergensesteenweg kwam het omstreeks 17u tot een aanrijding tussen een carnavalswagen en een auto. Op het kruispunt van de Bergensesteenweg met de Arkenvest reed een praalwagen tegen een voertuig. Niemand raakte gewond, beide voertuigen hielden lichte schade over aan het ongeval.

Verkeer
De politie kon zaterdag vaststellen dat de parkeerverboden die ingesteld zijn voor carnaval, niet overal goed nageleefd worden. Bij quasi ieder verbod werden bij het ingaan ervan meerdere overtredingen vastgesteld.

Verder wenst de politie te benadrukken dat met het opnieuw openstellen van de Bospoortbrug de Willamekaai opnieuw een eenrichtingsstraat geworden is. Toen de brug afgesloten was, werd in de Willamekaai tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten. Dit is nu opgeheven! Van aan de Bospoortbrug mag men niet meer naar de Willamekaai afslaan. De cel verkeer van de Halse politie stelt echter vast dat bestuurders dit wel blijven doen.

Voorts is er door de werken aan de Nijvelsesteenweg tussen Kasteelstraat en Warande een eenrichtingsverkeer van toepassing. Bestuurders komende uit Kasteelbrakel moeten de  omleiding volgen. De politie stelt vast dat het eenrichtingsverkeer veelvuldig wordt genegeerd. De politie zal toezien op de naleving ervan. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief