HALLE - Medische hulpdiensten kregen veel werk tijdens eerste carnavalnacht

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Medische hulpdiensten kregen veel werk tijdens eerste carnavalnacht

Hulpdiensten_halle_p200

De eerste carnavalsnacht zit er intussen bijna op en verliep volgens de politie rustig. Wel was er een sterke verhoging tegenover vorig jaar van mensen die naar het ziekenhuis moesten vervoerd worden en verzorgd moesten worden in de hulppost.

Er was veel volk op de been in het centrum van Halle. Twee onweersbuien koelden de massa af, maar konden de pret niet drukken. Het was een drukke nacht wat feestvierders betreft. Voor de hulpdiensten viel de eerste carnavalsnacht erg goed mee. De politie spreekt van een rustige nacht. De brandweer had een relatief drukke nacht, maar diende weinig tussen te komen voor carnavalgerelateerde zaken. Het drukst was het zonder twijfel voor de medische hulpdiensten.

De medische discipline heeft op de eerste carnavalsnacht haar handen vol gehad, er was een fikse verhoging van zowel het aantal mensen dat naar het ziekenhuis werd afgevoerd, als van het aantal mensen verzorgd in de hulppost.

Er werden dertig mensen afgevoerd naar het ziekenhuis, tegenover 19 vorig jaar op zaterdagnacht. Daarnaast moesten 41 mensen verzorgd worden aan de hulppost, terwijl dat aantal vorig jaar zaterdagnacht een derde lager lag. Volgens de medische hulpdiensten kan de oorzaak hiervan gevonden worden bij het goede weer. De mensen zijn veel vroeger dan andere jaren aan het feesten geslagen en bijgevolg ook vroeger beginnen drinken, wat leidde tot meer alcoholmisbruik.

MINDER AGRESSIVITEIT
Hoewel het hoge aantal interventies anders doet vermoeden, was het qua sfeer al bij al rustiger dan vorig jaar. Er was vooral sprake van minder agressiviteit, tekenend hiervoor zijn de resultaten van de vechtpartijen die minder ernstig bleken te zijn.

 

Eveneens opvallend was dat de feestvierders minder snel naar huis gingen dan vorig jaar. Toen was de grote markt ontruimd rond 6 uur, terwijl bij de eerste carnavalsnacht dit jaar de Grote Markt nog meer dan halfvol was om datzelfde uur.

Voor de politie is de eerste carnavalsnacht al bij al rustig verlopen. Er heerste volgens de politiemensen een leuke sfeer onder de feestvierders, en ernstige incidenten bleven dan ook uit. Er waren minder vechtpartijen dan vorig jaar, toen de eerste nacht veel woeliger verliep.

Enkele interventies van de afgelopen nacht:
Zes personen werden bestuurlijk aangehouden. Eén daarvan werd opgesloten nadat hij tegen een wagen van controleurs van de Lijn was beginnen schoppen. In de andere gevallen ging het eveneens telkens over ordeverstoringen of openbare dronkenschap, of een combinatie van beide.

In het Handbooghof ontstond omstreeks 21u een vechtpartij, waar een 30-tal jongeren in betrokken raakten. De politie kwam tussen. Een minderjarige jongen werd door de politie meegenomen voor verhoor, maar mocht later beschikken. Er raakte één persoon licht gewond. Op het Stationsplein werd dan weer na een vechtpartij een gewonde naar het ziekenhuis gebracht. De daders hier zijn onbekend.

Twee personen werden gevat die fietsen aan het stelen waren aan het Stationsplein. Vier fietsen werden gerecupereerd. De twee bekenden de feiten na verhoor door de politie.

In de Basiliekstraat werd graffiti aangebracht op twee plaatsen. De daders zijn onbekend.

Verder sneuvelden een ruit van een handelszaak en een ruit van een café in de Bergensesteenweg. De brandweer kwam telkens ter plaatse om de gaten dicht te timmeren. In de Volpestraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag al een deur van een handelszaak ingetrapt. Het gat werd dichtgemaakt, maar werd vanochtend opnieuw opengemaakt. Een medewerker van de medische hulpdiensten merkte het gat op en verwittigde de politie. In de winkel bevonden zich vermoedelijk 3 personen. Eén daarvan nam de vlucht langs achter, waar ook nog een ruit aan diggelen ging. Het is niet duidelijk of er iets uit de winkel werd gestolen.

TRANSPORVOERTUIG UITGEBRAND
Voor het overige gebeurden enkele niet-carnavalsgerelateerde zaken: Aan de Kasteelbrakelsesteenweg te Lembeek brandde een transportvoertuig volledig uit. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Verder gebeurde een verkeersongeval op de Brusselse Ring ter hoogte van Huizingen, waar de Halse brandweer een persoon uit een voertuig moest bevrijden. 3 personen raakten licht gewond.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief