HALLE - Stadsbestuur vormt nieuwe rockgroep

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Stadsbestuur vormt nieuwe rockgroep

Ed_pajot_halle_college_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Met belangstelling wordt er steeds naar uitgekeken hoe het Halse stadsbestuur naar buiten zal komen tijdens de pronkzitting op het stadhuis. Dit jaar kwamen zij als de “rock en rollers van Halle”. Zij gaven hiermede een hint hoe het volgend jaar in Halle zal verlopen wanneer de al lang beloofde fuifzaal er zal zijn.

In zijn openingstoespraak was Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction tevreden met de woorden van deken Decoster tijdens de offerande van de kaars.

Jos Appelmans: “Het mooiste was dat de deken benadrukte dat carnaval niets te maken heeft met politiek en het kerkelijke”.

Hij vroeg aan het stadsbestuur na de ijspiste in de winter te zorgen voor een zwembad tijdens de zomer op het Stationsplein en dat in afwachting dat er een zwembad op Nederhem komt.

De trofee van de kleine Vaantjesboer ging dit jaar naar de aannemer die er voor zorgde dat de stoet over de Bospoortbrug kon trekken.

Ondertussen maakte het Halse gemeentebestuur zich klaar voor hun carnavalslied. Zij maakten van ‘Ik wil je’ van de Kreuners een nieuwe carnavalshit. Zouden zij misschien één van de verrassingsacts zijn maandagavond op de Grote Markt?

BOSPOORTBRUG
De problemen rond de Bospoortbrug kon zeker niet achterwege blijven. Prins Wouter gaf de wenk aan de groepen zeker niet het liedje ‘zak eens lekker door’ te spelen wanneer ze met de char de brug overrijden.

Prins Wouter: ”In Halle heeft men altijd zakken te kort. Zijn het geen zakken met zand tegen de overstromingen, dan zijn het zakken zout. Nu zijn het zakken cement om de putten in de straten te vullen. In Halle zitten blijkbaar geen zakkenvullers”.

Ook het miniprinsenpaar zorgde voor peper en zout op het carnaval. Zij gaven een pluim aan het prinsenpaar omdat zij gedurende het carnaval de vertegenwoordigers zijn van de carnavalgemeenschap. Een kilo zout hadden ze mee voor het schepencollege.

“De kilo zout is niet alleen tegen de winter maar ook voor wat er op het stadhuis gebeurt. Ook daar moet men soms veel nemen met een korreltje zout”, zegde het miniprinsenpaar in koor.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief