HALLE - Jongeren probeerden met ambulance weg te rijden

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Jongeren probeerden met ambulance weg te rijden

Canon_eos_40d_-_0001
Foto's © Christian Reith
 
Canon_eos_40d_-_0004
Foto's © Christian Reith
 

Op de tweede dag van het Halse carnaval trok de grote carnavalstoet door de stad. Het was een typische carnavalsdag volgens de hulpdiensten, met uitzondering van een drietal grotere incidenten, zoals jongeren die probeerden met een ambulance weg te rijden, een brand in een frituur en een man die in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Omstreeks 7u15 vanochtend probeerden twee tot drie jongeren met een ambulance weg te rijden. De feestvierders hadden ambulancierskledij aangetrokken, en maakten aanstalten om er met het medisch interventievoertuig vandoor te gaan. Ze konden echter op tijd tegengehouden worden. De politie kon één van de jongens oppakken. In de ambulance werd heel wat schade aangericht. De jongeren namen ook een monitor mee, die heel wat waard is. De politie voert een onderzoek naar de feiten.

Omstreeks 14u20 werd een man aangetroffen achter het podium op de Grote Markt. Vermoedelijk kreeg de man een hartstilstand, waarop hij op zijn achterhoofd viel. Het was voor de hulpverleners onmiddellijk duidelijk dat de toestand van de man ernstig was. Een reanimatie werd gestart. Onmiddellijk kwam een dokter en de mug van het AZ Halle ter plaatse. Meerdere hulpverleners werkten mee aan de reanimatie. Omstreeks 14u35 werd de man in levensgevaar overgebracht naar het Erasmusziekenhuis te Anderlecht. Zijn toestand is zorgwekkend.

BRAND IN FRITUUR
Kort daarop werd melding gemaakt van een brand in frituur De Zoute Zonde op het kruispunt van de A. Demaeghtlaan en de Ninoofsesteenweg. De frietketel vatte vuur, met een enorme rookontwikkeling tot gevolg. De politie heeft onmiddellijk de bewoners van het pand geëvacueerd en een veiligheidsperimeter ingesteld. De brandweer kon de brand snel onder controle krijgen.

Door Halattraction, de organisatie achter het carnaval, werd besloten om de stoet stil te leggen tot de veiligheid opnieuw gegarandeerd kon worden. Uiteindelijk lag de stoet een kwartier stil en kon daarna opnieuw verder. De brand richtte uiteindelijk niet al te veel schade aan in de frituur.

Naast deze voorvallen verliep de zondag tot dusver rustig. De politie diende in de loop van de dag geen bestuurlijke aanhoudingen uit te voeren. De sfeer was goed en de stoet verliep rustig.

Het Rode Kruis voerde vier verzorgingen uit doorheen de dag, naast de reanimatie aan de Grote Markt. Ook voor hen betrof het een typische carnavalszondag. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2011
Felix Merckx
Christian Reith
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief