HALLE - Straatveegmachines en hoge drukreinigers nemen de plaats van de carnavallisten in

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Straatveegmachines en hoge drukreinigers nemen de plaats van de carnavallisten in

Ed_pajot_halle_opkuis_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_opkuis_2_foto_merckx
Felix © Felix Merckx
 
Ed_pajot_halle_opkuis_3_foto_merckx
Felix © Felix Merckx
 

De drie dolle Halse dagen behoren tot het verleden. De laatste feestvierders werden om 6 uur deze morgen vriendelijk verzocht om de Grote Markt te verlaten. Bij velen was dat tegen hun goesting. De grote opkuis kon al beginnen toen feestgangers nog de Grote Markt moesten verlaten.

Als men de grote kuiswagens de Grote Markt ziet oprijden weet men dat het gedaan is. Dinsdagmorgen om 6 uur, toen de politie de cafés kwam sluiten, waren er nog een tweehonderdtal feestvierders op de markt. De derde en laatste nacht had de hulpdiensten en ook de politie hun handen vol.

De geur van bier, frieten en hotdogs heeft dinsdagmorgen Halle plaats moeten maken voor de geur van bleekwater en andere reinigingsproducten. Speciale vrachtwagen zorgden zoals de voorbije jaren dat alle smurrie verdwenen. Vanaf vandaag kan het gewone leven in Halle stilaan terug herbeginnen.

Bij vele handelaars werd de hogedrukreiniger buiten gehaald om het goedje weg te krijgen. Dat hoort bij carnaval zeggen zij. Het feesten is er gedaan en alles moet terug in orde gebracht worden. Voor het opkuisen van de stad worden de stadsarbeiders geholpen door een externe firma. Deze waren ook al zondag- en maandagmorgen aan de slag. Een collectieve kuiswoede kon beginnen. Geschat wordt dat een 30 ton vuil de drie dagen zal opgehaald worden.

Halle koos voor deze manier van kuisen met een externe firma omdat zo de opkuis vlugger klaar is. Het prijskaartje is navenant. Eens het centrum terug proper is, zal men ook de buitenwijken aanpakken.

Heel wat handelaars haalden ook de houten platen weg die ze uit voorzorg voor hun uitstalraam hadden gezet.

Voor wie het ook een komen en gaan was, waren de bierhandelaars die de bijkomende tapinstallaties, lege vaten en bakken terug kwamen opladen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief