Gouden mastel voor het HALSE stadsbestuur

C21
Halle_carnaval
 

Gouden mastel voor het HALSE stadsbestuur

Editiepajot_halle_revue_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_revue_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_revue_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_revue_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De Halse Carnavalraad heeft dit jaar zijn gouden mastel toegekend aan het Halse stadsbestuur. Zij kregen die voor hun positieve ingesteldheid naar het carnaval toe. Zoals elk jaar zat de zaal bomvol en moesten er tal van personen geweigerd worden.

De Gouden Mastel wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of groep die zich al jaren op een uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval. Uit een lijst van 8 genomineerden wrd dit jaar na twee stemrondes het Halse stadsbestuur verkozen tot laureaat. Zij worden de opvolgers van Theo en Trinette, stichters van de Gilles en Paysannes van Sint-Rochus.
 
Dat de leden van het Halse stadsbestuur fervente carnavalisten zijn bewijzen ze telkenjare tijdens de drie dolle dagen en nachten. Zij komen al jaren als een verklede groep naar buiten om mee met het gewone volk carnaval te vieren.
 
In hun show bracht de Carnavalraad  terug een jaarmarkt naar Halle. Op de jongste revue werd op een ludieke manier met politiekers en G H’s (gekende Hallenaren) de spot gedreven. Het gebeurde met een lach en een traan, een lied en een kwinkslag. Pakkend was de hulde die Ronny De Facteur bracht aan Pater Pax die het afgelopen jaar overleed. Ook de kibbelende marktkramers ontbraken niet op het appel.
 
Natuurlijk werd ook de Halse actualiteit op de korrel genomen. Niets of niemand ontkwam aan het fileermes van de tekstschrijvers.
De drastische verkeerswijzigingen die voor veel wrevel zorgen ontbraken niet evenals de schrijfwoede van ‘boekske en bikske’ de agenten die parkeerovertredingen verbaliseren. Zoals steeds werd het een afwisseling van sketches, liedjes, filmpjes, dans- en variétéoptredens.
 
Voor de onvervalste revuesfeer zorgden naast de Halse carnavalisten ook Sambaband Mo-Chio uit Koksijde, ballonartiest Tom Bibo, dansgroep de Babbelutten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief