HALLE - Prins Wouter is nu officieel lid van Tastendeuvel

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prins Wouter is nu officieel lid van Tastendeuvel

Editiepajot_halle_wouter_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_wouter_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_wouter_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_wouter_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_wouter_5_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Prins carnaval 2011 Wouter werd opgenomen in de orde van Tastendeuvel. Dat was niet zomaar een formaliteit. Hij werd onderworpen aan heel wat proeven. Voor carnavalisten was het een hoogdag. Slechts eenmaal kan men het carnaval officieel openen op 11.11.11

Elf is het carnavalgetal bij uitstek en de oorsprong hiervan is al een lange geschiedenis. De tijd dat Napoleon de plak zwaaide waren alle wetten over gekheid onder 11 artikelen. Sinds die tijd wordt het getal 11 aanzien als een gekkengetal. En de dag van vandaag is dat in de carnavalmilieus nog zo. Op de 11de dag van de 11de maand, om 11 minuten na 11, wordt het seizoen officieel gestart.
 
Prins Wouter moest zich om 9u33 aanbieden aan café Deridder op de Sint-Rochusstraat. Hij moest een zwembad bij hebben waar 11 personen in konden, 11 voorzitters van carnavalgroepen verkleed als politieagent met roze boxershort aan en 11 vrouwen van nieuwe Halse carnavalgroepen. Ook hier een knipoog naar het verleden van Wouter. Op de jongste revue van de carnavalraad speelde Wouter politieagent en verloor er al eens zijn broek.
 
Gelukkig had Wouter een eigen politieploeg om het verkeer te regelen bij het vertrek op ded Sint-Rochusstraat. Eén van de eerste opdrachten die hij kreeg bij het vertrek was een maliënkolder te maken met kleine houten ringen. Daarna volgden nog heel wat proeven. De oud-prinsen vonden uiteindelijk dat Wouter het waardig was om opgenomen te worden in de Orde van Tastendeuvel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief