HALSE carnavalsmuziek viert hoogtij

C21
Halle_carnaval
 

HALSE carnavalsmuziek viert hoogtij

Editiepajot_halle_liedjes_14_foto_belaen
Foto's © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_liedjes_1_kl_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
Editiepajot_halle_liedjes_2_kl_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
Editiepajot_halle_liedjes_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

In Café Lem’n Rock vond de voorronde van de liedjeswedstrijd van Halle op losse schroeven plaats. Van de 19 inzendingen gaan er uiteindelijk 11 door naar Halle op Losse Schroeven op 14 januari 2012. “We respecteren de inzet van alle groepen maar de avond is te kort om iedereen te laten doorgaan,” vertelde organisator Halattraction achteraf.

De Halse carnavalsmuziek is sinds enkele jaren heel populair. Het bewijs daarvan waren de 19 inzendingen die een kans waagden om bij de laatste 11 te geraken. Aangezien Halle op Losse Schroeven bestaat uit zowel een liedjeswedstrijd als een danswedstrijd is er te weinig ruimte voor alle liedjes. Naar jaarlijkse gewoonte werd daarom een voorronde gehouden om te bepalen welke liedjes op 14 januari een gooi naar de titel van beste carnavalslied 2012 zullen doen.
 
De kwaliteit gaat er jaarlijks op voorruit en de jury had dan ook een moeilijk oordeel te vellen. Even na middernacht was het dan eindelijk zover. 9 liedjes zijn rechtstreeks geplaatst. Er werden ook 2 wildcards uitgebracht zodat het totaal op elf kwam. Teksten over het carnavalsweekeinde werden afgewisseld door actualiteit. Zo zongen de Muyllekes en de Postichkes over de verkeerssituatie in Halle.
 
Op 14 januari zullen volgende groepen proberen de trofee voor beste carnavalslied in de wacht te slepen. 1. De Muyllekes, 2. De Fleerefluiters, 3. John en Ditch, 4.De prinses sisters , 5. De Kazjoebereirs, 6. De Boerkes, 7. De Postikids, 8. Dei Van’t Vat, 9. De Vrie Kadeikes, 10. De Postichkes 11. Mimi en Titi.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2011
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief