Carnavalisten uit binnen- en buitenland te gast in HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalisten uit binnen- en buitenland te gast in HALLE

Editiepajot_halle_fen_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_fen_1_kl_foto_merckx
Voorzitter Patje Marcelis kreeg medailles en geschenken. (Foto Mer ckx)
Editiepajot_halle_fen_2_kl__foto_merckx
Ook burgemeester Pieters kreeg medailles en geschenken (Foto Merckx)
Editiepajot_halle_fen_2__foto_merckx
Voorzitter Patje Marcelis tussen Jef Langenaekers (voorzitter FEN Vlaanderen) en Jeanke Ackermans (voorzitter Fen Vlaams-Brabant). Foto Merckx
 
Editiepajot_halle_fen_3__foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_fen_4__foto_merckx
Foto © Felix Merckx)
 

Halle was zaterdag “DE” carnavalsstad van België en dit naar aanleiding van het ‘Feest der Goedgemutsten”. Carnavalisten uit binnen- en buitenland gaven elkaar afspraak in Halle. Naar aanleiding hiervan werden de FEN-leden ontvangen op het Halse stadhuis.

Het “Feest der Goedgemutsten" werd na tien jaar nog eens in Vlaams-Brabant gehouden en voor de eerste maal in Halle. Twee groepen, de "Boerkes" en de "Leste Kannekes” hadden zich voor één jaar samen gezet om dit feest te organiseren.
 
Burgemeester Pieters verwelkomde de leden van de FEN in de raadzaal van het stadhuis en benadrukte nogmaals dat het carnaval in Halle gedragen wordt door de ganse gemeenschap en dat het een visitekaartje is voor de stad. Een beklijvend moment was toen hij hulde bracht aan de pas overleden Kurt Marcelis, die ook lid was van de “Leste Boerekannekes” en de zoon van de voorzitter was en nauw betrokken bij de organisatie.
 
Voor voorzitter Jos Appelmans van Halattraction toont de organisatie van dit groot feest aan dat carnaval Halle groot is en één van de mooiste is die niet-politiek getint is.
 
Namens FEN-Vlaanderen sprak voorzitter Jef Langenaeken. Met de woorden “Mijn toespraak zal zeer kort zijn, omdat Halle weet wat carnaval is” begon hij zijn korte toespraak. Hij loofde de organisatoren en zegde over de Leste Boerekannekes dat het een professionele ploeg is die voor de organisatie niets aan het toeval heeft overgelaten. Hij riep de gemeentebesturen over het ganse land op om deze volkse cultuur op morele, materiele en logistieke wijze te steunen.
 
Voor de Leste Boerekannekes moest voorzitter Marcelis het woord nemen. De ontroering was echter zo groot dat hij het aan een ander bestuurslid overliet. Deze zegde ondermeer dat de organisatie van dit feest een bladzijde bij is in de rijke geschiedenis van het Halse carnaval en dankte al de medewerkers voor de organisatie.
 
Het slotwoord was voor Johan Vencken, voorzitter van Toerisme Halle. “Carnaval is belangrijk voor de economie en de handel in onze stad. De bezoekers aan carnaval leren de stad kennen en komen gewoonlijk nog eens terug om de stad en zijn bezienswaardigheden op een rustige manier te bekijken”, zegde de voorzitter van Toerisme Halle.
 
Een receptie besloot de academische zitting.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief