HALLE – Feest der Goedgemutsten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE – Feest der Goedgemutsten

Editiepajot_halle_fen_1_gr_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_halle_fen_1_klr_foto_olaf
Foto © Olaf
Editiepajot_halle_fen_2_kl_foto_olaf
Foto © Olaf
Editiepajot_halle_fen_2_gr_foto_olaf
Foto © Olaf
 
Editiepajot_halle_fen_3_kl_foto_olaf
Foto © OLaf
Editiepajot_halle_fen_4_kl_foto_olaf
Foto © Olaf
Editiepajot_halle_fen_3_gr_foto_olaf
Foto © Olaf
 

Met velen kwamen carnavalisten uit binnen- en buitenland naar de Don Boscoschool in Halle afgezakt voor het jaarlijkse ‘Feest der goedgemutsten’ (FEN-bal). Voor de organisatie ervan tekenen De Leste Boerekannekes. Een vereniging die ontstaan is uit de unieke samenwerking van 2 Halse carnavalsverenigingen, HKV De Boerkes en HKV De Leste Kannekes.

Vooraleer het bal begon was FEN-Vlaanderen ontvangen geweest op het Halse stadhuis (zie http://www.editiepajot.com/regios/22/articles/22892 ), mochten zij streekproducten gaan proeven in het Streekproductencentrum en kregen zij een stadswandeling.
 
De Halse carnavalsgroepen waren goed aanwezig op het FEN-bal, naast andere binnen- en buitenlandse carnavalisten. De Orde van Tastendeuvel had de eer de vlaggen in de zaal te mogen brengen.
 
Het Feest der Goedgemutsten kan zowat beschouwd worden als het grootste carnavalsfeest in Vlaanderen. Afhankelijk van de provincie waar het feest beurtelings wordt gegeven, schommelt het bezoekersaantal steeds tussen de 2000 en 3000. Het is een gebeuren dat gegroeid is vanuit de Federatie Europese Narren (afgekort F.E.N.), en het vond voor de eerste maal plaats te Brugge op 6 januari 1973.
Reeds van bij de aanvang heeft men geopteerd voor een vaste feestdatum, namelijk telkens de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. De bedoeling van het feest bestaat er hoofdzakelijk in, één keer per jaar zoveel mogelijk carnavalsgroeperingen, vooral dan vanuit Vlaanderen, maar ook vanuit Wallonië en de naburige landen zoals Duitsland en Nederland, samen te brengen in een geest van verbroedering, en vriendschap.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2012
Felix Merckx
Foto's © Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief