HALLE - Elise’s tekening staat op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Elise’s tekening staat op 150.000 bierviltjes

Editiepajot_halle_viltjes_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Bierviltjhes
Foto © Felix Merckx
 

Sinds jaren, meer bepaald sinds 2003, slaan Halattraction en de Halse preventiedienst de handen in elkaar om jong en oud bewust te maken van het overmatig gebruik van alcohol en de gevaren van drugs tijdens carnaval. Samen met de preventiedienst laat Halattraction bierviltjes maken door Halse scholieren. Het beste werd dit jaar gemaakt door Elise Tordeurs.

Voorzitter Jos Appelmans: “Wij, als organisator ijveren mee naar een veilig carnavalsfeest. Samen met de preventiedienst en alle hulpdiensten boeken wij mooie resultaten, maar het werk is nooit af. Het gevaar kijkt mee van achter de hoek. Daarom is preventie en proactief handelen de eerste stap naar het welslagen”.
 
De Halse preventiedienst organiseerde opnieuw een grote teken- en ontwerpwedstrijd, waar alle leerlingen van de Halse secundaire scholen hun fantasie de vrije loop mochten laten. Opdracht was om een tekening met een slogan te ontwerpen om iedereen te waarschuwen voor het misbruik van drugs en alcohol.
 
De resultaten waren verbluffend. Het was dan ook een hele opdracht om de genomineerden uit de ingezonden werken te selecteren. Een selectie op duidelijkheid, kracht van de boodschap, slogan en gevatheid gaf de doorslag.
 
De jury selecteerde 11 genomineerden, waaruit één laureaat naar voren kwam. Dat was Elise Tordeur, 13 jaar uit Kasteelbrakel en leerlinge van de Middenschool van het Koninklijk Atheneum. Haar slogan was “Meer plezier met minder bier – blijf clean”
 
De winnende tekening prijkt op de 150.000 bierviltjes verspreidt over groot Halle en het Pajottenland.
 

De verdere uitslag zag er als volgt uit: 2. Jens Platel, 18 jaar uit Halle (Don Bosco); 3. Beau Muylle, 13 jaar uit Saintes (Middenschool K.A. Halle); 4. Liesbeth Van den Bosch, 18 jaar uit Sint-Pieters-Leeuw (Don Bosco) en 5. Aurelie Put, 15 jaar uit Brussel (Heilig Hart&College)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief