Mgr. Léonard maakte kennis met carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Mgr. Léonard maakte kennis met carnaval HALLE

Editiepajot_halle_leonard_maskottes_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_leonard_maskottes_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_maskottes_leonard_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_maskottes_leonard_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_maskottes_leonard_5_foto_merckx
 
Editiepajot_halle_maskottes_leonard_6_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Tijdens zijn elf daags bezoek maakte Mgr. Léonard kennis met alle aspecten van het leven in Halle. Carnaval mocht hierbij zeker niet ontbreken. De voorlaatste dag van zijn bezoek trok hij naar Lembeek waar hij bij de Maskottes zag hoe de chars gemaakt worden.

Zowel de Maskottes als Halattraction noemde het bezoek van de aartsbisschop aan de Halse carnavalgemeenschap een grote eer voor het carnaval.
Mgr. Léonard kreeg de gepaste uitleg van André Detournay, voorzitter van de Maskottes en van Jos Appelmans voorzitter van Halattraction.
 
André Detournay legde de monseigneur hoe een char tot stand komt en dat van in het begin. Mgr. Léonard stak zijn bewondering voor het vele werk en de omstandigheden waarin gewerkt moet worden niet onder stoelen of banken. De Maskottes komen dit jaar naar buiten met een char die bestaat uit drie stukken en die zo een 30 meter lang zal zijn. Een thema hebben zij nog niet maar er zal gewerkt worden rond muziek.
 
Jos Appelmans had het dan over de solidariteit er is tussen de Halse groepen, over het sociale aspect van de Halse carnavalgemeenschap en de goede verstandhouding die er in Halle is tussen de deken en carnaval. Het beste bewijs noemde Jos het offreren van een kaars door de Gilles in de basiliek en de kerk van St. Rochus en ook het feit dat zowel
 
Mgr. Léonard sloot niet uit dat hij één van de volgende jaren niet aanwezig zal zijn met carnaval. Dit jaar is het uitgesloten, want in maart staan er bezoeken aan andere dekenaten op het programma.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief