HALLE - Carnavalitis live trekt veel volk naar de Kelt

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalitis live trekt veel volk naar de Kelt

Editiepajot_halle_carnavalitius_1_foto_belaen
Foto's © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_carnavalitius_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 
Editiepajot_halle_carnavalitius_3_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

Dat Carnaval eraan komt zal Halle geweten hebben. Elke maandag verzorgt Radio Victoria immers een aflevering Carnavalitis, waar ze dieper ingaan op de actualiteit binnen de Halse carnavalsgemeenschap. Één keer om de twee weken gaat Carnavalitis live vanuit een café dat een warm hart toedraagt aan de Halse carnavalsgemeenschap.

Gisteren waren de mannen van Victoria voor de eerste keer te gast in café de Kelt. Dat het café Carnaval een warm hart toedraagt is een algemeen gegeven. Zo is er ieder jaar de doop van het Mini – Prinsenpaar en was Halattraction er onlangs nog te gast voor de afterparty na Halle op Losse Schroeven.
 
Tijdens de eerste live – aflevering gisteravond stond vooral de aankomende prinsenverkiezing centraal. De kandidaat – koppels waren te gast en konden zichzelf gedurende 1 minuut voorstellen en kregen vervolgens enkele “wat als – vragen” voorgeschoteld. De carnavalisten kregen ook een cadeau. Naar aanleiding van de 10e verjaardag van het radio gaf Brouwerij Boon uit Lembeek een gratis vat Kriek.
 
Dat Carnavalitis bij de Halse gemeenschap leeft bewijst de palmares die het programma ondertussen kan voorleggen. De eerste aflevering live van op verplaatsing dateert ondertussen al van 2005. Het programma ging toen voor de eerste keer live vanuit café de Cambrinus. Jaarlijks kwamen er enkele cafés bij. Dit jaar is carnavalitis nog te gast in café Oud – Rodenem op 5 februari, café Belle Vue op 20 februari en in café De Vaantjesboer op 5 maart. De rest van de afleveringen wordt verzorgd vanuit de studio.
 
Hoewel de prinsenverkiezing centraal stond in het programma werd er in het begin toch ook wat aandacht geschonken aan een incident dat zich dit weekend voordeed. De Franstalige krant “Sud – Presse” pikte een filmpje van op YouTube op. Er ontstond wat commotie over dit filmpje. In het filmpje brengen de zingende prinsen van Plas Partou een hommage aan de Gilles van Sint – Rochus en Groot – Halle. De Waalse pers vatte dit op als een parodie op de gilles van Binche. Vooral de kledij van beide prinsen kon op weinig sympathie uit Waalse hoek rekenen. Beide prinsen droegen immers een kostuum van een Aalsterse carnavalgroep. Ze verklaarden achteraf wel dat ze dit deden omdat de traditie wil dat het kostuum van de gilles enkel buitenkomt met Carnaval.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2012
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief