HALLE - André en Connie zijn het nieuwe prinsenpaar

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - André en Connie zijn het nieuwe prinsenpaar

Editiepajot_halle_carnaval_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_5_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_6_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_carnaval_7_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Zondagmorgen even voor 4 uur viel het doek over de prinsenverkiezing in Halle. Na een spannende maar faire strijd werden André Detournay en zijn echtgenote Connie uitgeroepen tot prins en prinses carnaval 2012.

André is voorzitter van carnavalgroep De Maskottes. Samen met zijn echtgenote maken ze al 20 jaar deel uit van de groep.
 
22 koppels streden voor de hoogste carnavalseer in Halle. Een unicum in de jarenlange traditie van de prinsenverkiezing. De eerste proeven vonden plaats in en buiten het Vondel. Het doel hiervan was het centrum van Halle zo veel mogelijk bij de verkiezingen te betrekken. Met spanning werd rond 18 uur uitgekeken wat dit jaar het rode draad spel zou zijn. De kandidaten moesten zo veel mogelijk opgezette dieren naar het Vondel brengen. In totaal werden er 169 binnengebracht. De meeste opgezette dieren werden ingezameld door de Maskottes (39) en de Boerkes (31).
 
Na de rode draad vielen de eerste zes koppels af. Dat waren de Froesjeleirs, de Zotte Gevalle, de Stoute Mennekes, de Miniatuurkes, de Dollekes en Weddegawa.
 
Na een volgende theoretische en praktische proef (in één zetten van een schoenkast) vielen er terug 5 af: de Smosjterpotten, de Bareelgangers, de vougelkes zonder kop, de Froesjeleirs en de Leste Kannekes.
 
De volgende koppels die afvielen waren de Fontenellekes, d’Afzakkers, de Hallemettekes en Dei van Ba chic.
 
De finale tussen 7 koppels (de Boerkes, de Mannen van der Met, de Postichkes, de Maskottes, de Vrie Kadeikes, de Rioukes en van ’t Vat) werd ingezet met de mini-rode draad. De kandidaten kregen enkele minuten de tijd om zoveel mogelijk rode kousen te verzamelen. Als laatste proef moesten de kandidaten gedurende drie minuten de zaal animeren, waarna met spanning uitgekeken werd wie het uiteindelijk zou halen en dat was André en Connie van de Maskottes.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief