HALLE - Van prins carnaval tot hamburgerverkoper

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Van prins carnaval tot hamburgerverkoper

Editiepajot_halle_johan_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_johan_prins_foto_merckx
Foto archief Felix erckx

Voor prins Johan (Servé) wordt 2012 een speciale carnaval. Hij is enkele maanden geleden verkoper van hamburgers geworden, Een groot gedeelte van carnaval zal hij meemaken van in zijn omgevormde camperwagen

Johan Servé is een echte carnavalist geworden toen hij op 13-jarige leeftijd vanuit Ukkel naar Halle kwam wonen.
 
“Toen ik 13 jaar was verhuisde we van Ukkel naar Halle en ging ik voor de eerste maal naar de carnavalstoet kijken samen met mijn ouders. Ik weet nog dat mijn moeder niet zo van die drukte moest weten”, zegt Johan.
 
Het echte carnaval leerde hij pas later kenen toen hij actief werd bij radio Victoria. Hij had een oudere broer " max boss" die ook op de radio presenteerde en mocht toen met hem mee naar de carnavalbals. Zij gingen toen ook mee in de stoet met de mobiele studio (een oude caravan) van radio Victoria.
 
Wat later werd hij lid van Hallatraction. “Zo zag ik ook carnaval via de organisatie en besefte wat voor een werk deze met zich meebrengt. In 1996 hadden wij (Hallatraction) geen kandidaat prins en stelde ik mij kandidaat. Ik weet nog dat ik die avond laat thuis kwam en de vrouw niet tevreden was en dat ik haar antwoorde " prinses ist na kies of kees zet begot ni dweis en mokt er ne toffe carnaval van". Ze rolde bijna uit bed van verschieten want ze was niet op de hoogte dat ik kandidaat en verkozen was als nieuwe prins”.
 
Een paar jaar later was hij medestichter van Traction, een vriendenkring waar hij nog steeds lid van is. Elk jaar gaan ze mee in de stoet met een ander thema (dit jaar s.o.s. Halle verzuipt). Ze vieren dit jaar ook hun lid Omer 1. Deze viert zijn 44 jaar prins.
 
Johan Servé: “Dit jaar zal carnaval Halle er wel iets anders uitzien voor mij. Wij staan op tal van dopen (zie facebook) en vanaf zaterdag zie je mij en mijn kraam telkens waar de stoet start of langskomt. Het is anders maar ook zeer leuk zeker als al die carnavalisten mij komen groeten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief