HALLE - Dei van Ba Chic kunnen twee jaar achter elkaar vieren

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Dei van Ba Chic kunnen twee jaar achter elkaar vieren

Editiepajot_halle_chic_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_chic_gr_2__foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Dei van Ba Chic kunnen twee opeenvolgende jaren vieren tijdens het carnaval. Dit jaar wordt elf jaar prins John gevierd en volgend jaar bestaat de groep 22 jaar en is prins Ditch elf jaar prins.

Hun thema dit jaar is “Prins John 11 jaar”. Zij gaan John Lories, beter gekend als prins John in de picture zetten. Op de chart zullen heel wat prinsen en muziekinstrumenten staan en dat is niet zo maar gekozen. Prins John is ook gekend als de zingende Halse carnavalprins. Zo bracht hij dit jaar zijn tweede full-cd uit met Halse carnavalsliedjes. Als kers op de taart gaat hij de ganse stoet van op de char live carnavalsliedjes zingen.
 
Hun 27 meter lange char zal voorafgegaan worden door 8 losse stukken met “pateikes” (gebakjes) op om hun feestjaar aan te kondigen. Aan die char zijn ze begonnen in september, maar hebben drie weken stil gelegen door de koude. Het was immers constant tot -11 graden in de hangar en in deze temperatuur was het onmogelijk om modellen te maken. Het gevolg is dat er nu soms tot 3 uur in de morgen moet gewerkt worden. In de kostuums van de 60 leden van de groep zijn niet minder dan 4.000 lichtjes verwerkt.
 
Voor hun 22 jarig bestaan volgend jaar willen ze terug bij de topgroepen behoren zoals vroeger. Voorzitter Ditch: “Met wat we dit jaar gaan buitenkomen is maar een warming up met wat we volgend jaar gaan buiten komen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief