HALLE - Halatraction geeft ook aan individuelen een plaats in de stoet

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Halatraction geeft ook aan individuelen een plaats in de stoet

Editiepajot_halle_belleman_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In de stoet van zondag is niet alleen plaats voor groepen en vriendenkringen, maar ook voor individuelen. Zij vormen bijna een groep op zichzelf. Denken we maar aan Ronny de facteur, Langen Bob en den Belleman. Bij deze laatste zijn wij eens gaan kijken.

Vraag in Halle naar Nico Vanbricht. Velen zullen het antwoord schuldig blijven. Vraag echter naar den Belleman en iedereen zal zeggen dat zij hem kennen.
 
Voor den Belleman begon alles zo een tiental jaren geleden. Naar aanleiding van 600 jaar carnaval in Halle had hij iets klein gemaakt en was er mede naar de stoet gaan kijken op de Sint-Rochusstraat. Toen zijn neef (Ronny de facteur) hem zag staan moest hij dadelijk mee in de stoet. Alles liep vlot tot op de Grote Markt, toen een lid van Halattraction hem vroeg wie hij was. Den Belleman, zegde Ronny in zijn plaats. Hij had immers heel wat belletjes op zijn kostuum gezet. Den Belleman was geboren en doet nog steeds verder.
 
Zijn char wordt ook steeds groter en groter en hij wordt nog steeds voortgetrokken door man- en vrouwkracht. Met de bouw ervan begint hij met Kerstmis. Hij werkt er zeven dagen op zeven aan. Hij vraagt alleen wat hulp om te witten en te kalken. Als grondstof gebruikt hij isomo en hout.
 
Den Belleman, zijn vrouw en hun 7-jarig dochtertje trekken hun char. Dit jaar krijgt hij wel hulp van twee duwers.
 
Den Belleman is ook al voor 99% zeker dat zijn char na carnaval verkocht is aan een carnavalgroep uit Ronse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief