HALLE - Geen carnavalstoet in de Halse basisscholen uit respect voor slachtoffers busramp

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Geen carnavalstoet in de Halse basisscholen uit respect voor slachtoffers busramp

Editiepajot_halle_zilverberk_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_halle_zilverberk_2_foto_olaf
Foto © Olaf
 

De leerlingen en het personeel van de Halse basisscholen zijn sterk onder de indruk van het busongeval in Zwitserland. Dit weekeinde is er echter ook carnaval in Halle. De leerlingen kijken al weken uit naar de activiteiten die de verschillende scholen organiseren: optochten, dans, kermisbezoek enz…Na lang beraad werd beslist om deze activiteiten alsnog te laten doorgaan maar uit respect voor de gebeurtenissen gebeurde dit op een ingetogen manier.

In basisschool Zilverberk werden de kinderen ’s morgens toegesproken door de directeur. Samen werden de vriendjes uit Lommel en Leuven herdacht. Vervolgens werd er opgeroepen om zich tijdens deze dag in rust en stilte te verplaatsen naar klassen, naar de kermis en om eens extra lief te zijn voor elkaar. Sereen werd het bezoek aan de kermis gebracht. Er kwam geen geluid uit de muziekboxen. Om 11u stond de tijd voor de kinderen en hun begeleiders even stil. Rond de middag bracht de mini- prinses Morena een bezoek aan haar school. ’s
 
Namiddags werd er een carnavalshow georganiseerd met stille klanken. Een stoet werd geschrapt uit het programma.
 
Ook in basisschool de Leerboom , de andere school van het GO!, werden de activiteiten met de nodige sereniteit georganiseerd. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2012
Felix Merckx
Foto's © Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief