HALLE - Eerste carnavalsnacht relatief rustig voor hulpdiensten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Eerste carnavalsnacht relatief rustig voor hulpdiensten

Hulpdiensten_halle_2012_p200
Repro EP

Volgens de hulpdiensten is de eerste dolle carnavalsnacht vrij rustig verlopen. . Ook vrijdag is alles vlot verlopen. Door de politie werden in totaal 18 personen aangehouden. 15 van hen werden bestuurlijk aangehouden, 3 werden gerechtelijk aangehouden. Tijdens één van de aanhoudingen geraakte een politie-inspecteur licht gewond aan het oog. Veertien personen werden overgebracht naar het ziekenhuis, wat een halvering is tegenover 2011.

Vrijdag maakte de politie enkel melding van een diefstal uit een voertuig in de St.-Rochusstraat.
 
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Halle de eerste van 3 dolle carnavalsnachten gevierd. Volgens de politie was de opkomst heel groot. Het was erg druk op de Grote Markt en in het centrum van de stad. Ondanks de grote drukte, bleef het aantal incidenten binnen de perken.
 
De medische discipline meldt dat 14 personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Dit is een halvering ten opzichte van vorig jaar, toen tijdens de eerste nacht 30 mensen werden afgevoerd. In één geval diende de MUG ter plaatse te komen, voor een ernstig geval van drugsintoxicatie. In de hulppost van het Rode Kruis in het veiligheidsdorp werden 42 personen verzorgd. Hierbij ging het voornamelijk om mensen die betrokken raakten bij vechtpartijen. Het merendeel van hen keerde na de verzorging terug naar het feestgedruis. Enkelen begaven zich nadien op eigen kracht naar het ziekenhuis.
 
Voor de brandweer was het een rustige nacht, zonder carnavalgerelateerde tussenkomsten.
Ook voor de politie was het al bij al een relatief rustige carnavalsnacht. Ondanks het vele volk, bleef het aantal tussenkomsten eerder beperkt. Doorheen de nacht kwam de politie een aantal keren tussen bij vechtpartijen her en der. Vooral in de late uurtjes steeg het aantal tussenkomsten en werd de sfeer wat grimmiger. Ook een aantal feiten van vandalisme werden gemeld: in de Z. Bernardastraat werd de achterruit van een voertuig ingeslagen. Een bushokje in de Vandepeereboomstraat werd vernield en er werd schade toegebracht aan een foorkraam op het Possozplein.
 
Door de politie werden in totaal 18 personen aangehouden. 15 van hen werden bestuurlijk aangehouden, 3 werden gerechtelijk aangehouden. Tijdens één van de aanhoudingen geraakte een politie-inspecteur licht gewond aan het oog
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief