HALLE - "Forza Froesjeleirs" gaan fietsen in de Alpen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - "Forza Froesjeleirs" gaan fietsen in de Alpen

Repro_editiepajot_-_froesjeleirs_fietsen_-_ingezonden
Forza Froesjeleirs Cycling Team - Foto ingezonden
 

De Halse carnavalgroep "De Froesjeleirs" hebben "Forza Froesjeleirs Cycling Team" uit de grond gestampt. Binnenkort beklimmen zij oa de top van de Stelvio, dat is de berg waar onze landgenoot Thomas Degendt nog de zege behaald heeft in de ronde van Italie.

Het idee is gestart ergens in november vorig jaar : iemand van de groep had ingeschreven voor het TV-programma "de pedaalridders". Het productiehuis is de groep komen casten en ze zijn beginnen trainen in afwachting van bekendmaking van hun al dan niet deelname.

Eind januari kregen ze bevestiging dat ze niet geselecteerd waren voor het programma en besloten ze dan maar zelf een uitdaging aan te gaan.

Zo kwam 1 van de leden terecht bij de toertocht ‘Dreilandergiro’ in Nauders (Oostenrijk) met beruchte beklimmingen als de Stelvio, Ofenpass en Norbertshöhe.

De Froesjeleirs vonden al snel een aantal sponsors voor de kledij en zijn verder gegaan met trainen. Als voorbereiding op de klimkoers hebben ze er een aantal grote toertochten op zitten à la Phillippe Gilbert, Ronde Van vlaanderen, Ardense Pijl en Tilff Bastogne Tilff.

Forza Froesjeleirs Cycling Team bestaat uit een tiental renners (waarvan een aantal echt van 0 zijn begonnen!), begeleid door een aantal vrijwilligers die de rol van chauffeur, soigneur en mecanicien op zich nemen.

Doel is na de Dreilandergiro ook samen verder te fietsen. Ze hebben in ieder geval de microbe te pakken.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2012
Didier Decooman
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief