HALLE - Gouden Mastel voor de Leste BoereKannekes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Gouden Mastel voor de Leste BoereKannekes

Editiepajot_halle_raad_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad_5_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad__6_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_raad__7_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

De Leste Boerekannekes, een unieke samenwerking tussen twee Halse carnavalsverenigingen, De Boerkes en De Leste Kannekes hebben begin dit jaar het Feest der Goedgemutsten georganiseerd. Hiermede zorgden zij dat duizenden carnavalsvierders uit binnen en buitenland de weg naar Halle gevonden hebben voor het jaarlijkse Fen bal. Van de Carnavalraad kregen zij hiervoor De Gouden Mastel.

De Gouden Mastel is de trofee van carnavalsverdienste. Een 11-koppige jury van de Halse Carnavalraad kiest elk jaar een persoon of vereniging die veel betekent voor het Halse carnaval. Al wie zich al jaren op uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval, komt in aanmerking voor deze prijs. Uit een lijst van 11 genomineerden wordt een winnaar gekozen. Die komt dan in de Eregalerij van het Halse Carnaval terecht, genoemd naar Roland Lauwers, de eerste prins carnaval en geliefd voorzitter van Halattraction in de jaren 90.
Vooraleer deze trofee werd uitgereikt hadden tekstschrijvers Nico De Pelseneir en Sonny Vanderheyden er voor gezorgd dat zo een 800 man in CC’t Vondel geregeld plat gingen van het lachen.
De revue speelde zich af in het decor van een besneeuwde Grote Markt, met zicht op de basiliek. De traditionele kerststal werd er bevolkt door veel bekende Hallenaren. Schepen Michel Bellemans kreeg zelfs de onverwachte eer om het kindje Jezus te spelen. Heel wat politiekers hebben ook hun zangtalent getoond, de ene al wat toonvaster dan de andere. Burgemeester Pieters zong zelfs een duet met zijn echtgenote Nicky Van Acker en dat onder het goedkeurend oog van de jury van Belgium’s got Talent. Ook een veel gehoorde naam was deze van Johan Servé, de Hamburg verkoper die schepen wordt.
Ook de filmpjes met bekende Hallenaren ontbraken niet en de huisdansers de Halse Babbelutten dansten de ziel uit hun lijf.
Geert Leunens (opnameleider bij de VRT) heeft zich uitgeleefd in de uitwerking van een paar grappige filmpjes met o.a. parodieën op Ring-TV, FC De Kampioenen en Belgium's got Talent met bekende Hallenaren in de hoofdrol. Ook fragmenten uit de BRT-reportage over de Halse carnavalsstoet van 1987, het jaar dat de praalwagen van HKV De Nachtratten in brand vloog was te zien. De filmploeg was echter al naar Brussel vertrokken vooraleer de brand uitbrak.
De dertiende revue van de carnavalraad is voorbij en nu op weg naar de veertiende en die zou weleens twee opvoeringen kunnen krijgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief