Carnaval 2013 wordt heel bijzonder voor de lokale Radio Victoria HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval 2013 wordt heel bijzonder voor de lokale Radio Victoria HALLE

Editiepajot_halle_carnavalitis
Ingezonden foto
 

De populaire regionale radiozender blaast 33 kaarsjes uit. Bovendien lanceert de zender deze avond het elfde seizoen van het programma Carnavalitis op 105.2 FM. ‘In carnavalsmiddens zijn elf en alle veelvouden ervan een magisch getal. Ook wij maken er dus een special jaar van. De radio en carnaval zijn immers al jaren zeer sterk vergroeid', zegt voorzitter Didier Decooman.

Vanaf maandag 14 januari kunnen de carnavalsgroepen de volumeknop van hun radio weer wat harder zetten in hun hangars en stikateliers. Dan beginnen ze opnieuw elke maandag Carnavalitis uit te zenden met alle laatste carnavalsnieuws, heet van de naald. Daarnaast draaien ze uiteraard ook feestmuziek.
Live uitzendingen
Maar Radio Victoria pakt in haar jubeljaar uit met nog een nieuwigheid. ‘Via onze website zenden we non-stop carnavalsmuziek uit', aldus Frank Vannerom. Het moet helpen Halle op temperatuur te brengen tegen halfvasten.'
Een aantal maandagen zal de ploeg van Radio Victoria live uitzendingen maken vanop een locatie gelinkt aan carnaval. Vanavond 14 januari is dat in het Groen Blaffetuurke in Huizingen. Daar viert Den Belleman, Nico Van Tricht zijn elfjarig jubileum.
Op 21 januari stellen ze de kandidaten van de prinsenverkiezing voor in Taverne Lamme Gisj.
Zaterdag 26 januari brengen ze uiteraard de prinsenverkiezing live op de radio. Maandag 4 februari strijken ze neer in café De Ridder op de Sint-Rochusstraat voor een live uitzending tgv 22 jaar Dei van ba Chic.
Maandag 11 februari wordt een extra lange uitzending van uit CC 't Vondel waar ze hun eigen verjaardagsfeestje vieren en op 25 februari vieren ze in de hangar van de Vrie Kadeikes hun 22ste verjaardag.'
Zoektocht
Zoals elk jaar organiseert Carnavalitis opnieuw een zoektocht met stemronden via het internet voor het beste carnavalslied 2013. Andere jaren werd dit bekend gemaakt de week voor carnaval. Deze keer zal dit gebeuren op zaterdag 23 februari. De dag dat ook prins André en prinses Connie hun heerschappij verbranden op de Grote Markt.  De Carnaval Top 100 zal worden uitgezonden vanuit de Halleman. De laatste elf nummers maken ze bekend in openlucht zodat ze meteen de hele nacht verder kunnen feesten.
11 jaar
Elf jaar geleden deden ze met Radio Victoria enkel de verslaggeving van het carnavalsgebeuren zelf. Maar toen hadden ze het gevoel dat ze abrupt in het carnavalsgewoel vielen.
“We voelden de nood aan een opwarmer. Zo begonnen we drie weken vooraf met een vooruitblik. Uiteindelijk resulteerde dit in uitzendingen zes weken vooraf. Het is zover gekomen dat mensen ons op straat aanspreken met de vraag wanneer Carnavalitis terug herbegint”, zegt voorzitter Decooman.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief