Stadsradio HALLE brengt carnaval op tijdelijke frequentie

C21
Halle_carnaval
 

Stadsradio HALLE brengt carnaval op tijdelijke frequentie

Editiepajot_halle_carnavalradio_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Stadsradio Halle gaat voor het Halse carnaval een tijdelijk radiostation openen. Zij vroegen hiervoor bij de VRM een tijdelijke evenementenfrequentie aan. Na maanden bang afwachten viel het verdict: de ploeg achter Stadsradio Halle mag elf dagen lang (1 maart tot 12 maart) Carnavalradio Halle maken op 94.3 Fm.

Carnavalradio Halle is een initiatief van Stadsradio Halle maar heeft niet de ambitie om een officieel uithangbord van het Hals carnaval te zijn. Carnavalradio Halle is eerder een aanvulling op het Halse culturele erfgoed. Maar het zullen de carnavalisten zelf, in de brede zin van het woord (groepen, vriendenkringen, organisator,..) die voor de carnavaleske sfeer op antenne zullen zorgen. Een extra tijdelijke, legale frequentie leent zich daar perfect toe en biedt tal van voordelen.
André Segers: “Natuurlijk zou Stadsradio Halle zijn eigen frequentie (105.6 FM) tien dagen lang kunnen kapen ten voordele van de carnavalradio. Maar dat vinden ze weinig passend en getuigend van een gebrek aan respect voor de trouwe luisteraars van Stadsradio. Het format van Stadsradio Halle richt zich specifiek op de liefhebbers van Vlaamse muziek en oldies. Van die zender een tijdelijk carnavalkanaal maken zou de luisteraars maar matig kunnen boeien. Daarenboven zijn ze er van overtuigd dat er ook heel wat mensen zijn die geen boodschap hebben aan carnaval en de bijhorende muziek. Die willen we blijven boeien met Stadsradio Halle. Een alternatieve tijdelijke frequentie is nooit eerder vertoond tijdens Carnaval”.
Wat niet op Carnavalradio Halle te horen zal zijn: uitgebreide interviews met organisatoren, groepen, vriendenkringen,… live verslaggeving van de stoeten en andere deelevenementen. Een lichtstoet die onbeschrijflijk mooi is, bekijkt men volgens stadsradio en interventies door dj’s met nauwelijks toegevoegde waarden als titel en uitvoerder.
Wat is dan wel te horen? Een zo goed als continue mix van carnavalsplaten en andere ambiancemakers slechts onderbroken door kort carnaval gebonden commerciële boodschappen en nationaal en lokaal nieuws. Bij dat laatste leggen ze echter de klemtoon op het carnavalnieuws, een station dat er tijdens de dolle nachten meteen de sfeer inbrengt in de diverse Halse cafés want alle onderbrekingen waarvan hierboven sprake verdwijnen tijdens de feestnachten Makkelijk zat (in figuurlijke zin weliswaar) voor de cafébazen dus en de ideale soundtrack voor de groepen bij het leggen van de laatste hand aan hun praalwagens in de hangars want we laten de muziek voor zich spreken.
Carnavalradio Halle gaat op vrijdag 1 maart om 11 over 11 de lucht in op 94.3 FM en dat vanuit de studio’s van Stadsradio Halle, Bergensesteenweg 94, 1500 Halle. De antennes worden geplaatst op de al bestaande zendmast op de gebouwen van Stadsradio. Carnavalradio Halle verdwijnt opnieuw op dinsdagmorgen 12 maart bij het afsluiten van de derde dolle Halse feestnacht en dus ook carnaval. Meer info over dit initiatief kan men bekomen bij Andre Segers via andre@stadsradio.be  of op 02/361.36.36
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief