HALLE - Chris en Cindy zijn het nieuwe prinsenpaar

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Chris en Cindy zijn het nieuwe prinsenpaar

Editiepajot_halle_prinsen_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_4_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_5_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_6_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_7_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prinsen_8_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Zondagochtend, even na drieën, werd het nieuwe prinsenpaar voor carnaval 2013 bekend gemaakt. Uiteindelijk werd het Chris De Greef (Vrie Kadeikes) en Cindy Christiaens (de Boerkes) die het met grote voorsprong haalden.

De nieuwe prins is 22 jaar en van beroep planning verantwoordelijke. Hij was al miniprins in 2001 en is 9 jaar bij de Vrie Kadeikes. Deze groep bestaat dit jaar 22 jaar (carnavalgetal) en nu ze deze prins in hun rangen hebben is het feest compleet. Chris komt uit een echte carnavalsfamilie, want moeder is voorzitter van de Dansmariekes.
Zijn prinses Cindy is 26 en aangesloten bij de Boerkes. Zij is marketting assistent en haar familie is ook aangesloten bij de Boerkes. In het echte leven vormen beiden ook een paar en hebben elkaar leren kennen tijdens carnaval. Beiden stelden zich voor de eerste keer voor en zegden na afloop dat het een faire strijd geweest is en dat zij de ganse nacht hun overwinning zouden vieren.
Als hofnarren kozen zij Michael Marcelis van de Mannen van de Met en Margo Cremers van de Postichkes
Van in de vooravond was er al carnavalssfeer op en rond de Grote Markt. De kandidaten moesten al een reeks proeven doen op de markt en in de omliggende feestcafé’s. Na het rode draad spel werd er een schifting gedaan, want de finale spelen met 15 koppels vonden de organisatoren van het goede te veel.
Voor de rode draad moesten de kandidaten vissers in volledige outfit naar het Vondel halen. Laarzen tot boven het midden, een hoedje en een hengel. Volgens de kandidaten was het niet gemakkelijk om vinden. Ze moesten van huis tot huis gaan bellen en via internet werden visclubs opgeroepen om mee te werken. De proef werd gewonnen door het koppel gevormd door de Mannen van de Met en de Smosjterpotten. Zij haalden 32 vissers in het juiste plunje naar het Vondel. Op de tweede plaats eindigden het koppel gevormd door de Boerkes en de Vrie Kadeikes met 21 vissers en op de derde plaats eindigden de Froesjeleirs met 20 vissers. Na deze proef werden de kandidaten voor de finale bekend gemaakt. Deze waren: de koppels gevormd door de Mannen van de Met en de Smosjterpotten, de Froesjeleirs, De Boerkes en de Vrie Kadeikes, de Gebeure, Dei van Ba Chic en Dei van ’t Vat.
Voor de minirode draad werden er lege ‘sacochen’ gevraagd. Ook hier haalde Chris en Cindy der meeste (38)
Zij werden onderworpen aan tal van theoretische en praktische proeven.
Het prinsenpaar is nu gekend, maar de verkiezingen houden niet op. Op zaterdag 9 februari wordt het seniorenpaar gekozen in zaal Lindegroen in Buizingen en op zaterdag 2 maart wordt in CC ’t Vondel het miniprinsenpaar verkozen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief