HALLE - Prinsenpaar op bezoek in de hangars

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Prinsenpaar op bezoek in de hangars

Editiepajot_halle_kadeikes_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kadeikes_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_kadeikes_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Het is een traditie in Halle dat het gekozen prinsenpaar op bezoek gaat in de ‘hangars’ (werkplaatsen) van alle groepen. Ook bij hun eigen groep en dat hebben wij meegemaakt. Met het nieuwe prinsenpaar Chris II en Cindy II gingen wij mee bij De Vrie Kadeikes.

Voor de Vrie Kadeikes kan het geluk niet op. Zij bestaan 22 jaar, (wat op zich al een jubileum is) en hebben voor de eerste keer een prins in hun rangen. De Vrie Kadeikes ontstonden in 1992 toen een aantal leden van de judo- en karateclub uit Dworp besloten om een carnavalsgroep op te richten. 22 jaar later telt de groep een kleine 54 leden voor wie plezier maken op de eerste plaats komt.
Prins Chris en prinses Cindy (alhoewel deze laatste aangesloten is bij De Boerkes), werden er met open armen ontvangen. Alle aanwezige leden, die aan de char aan het werk waren hadden zich feestelijk uitgedost. Op hun vuile werkpakken hadden ze immers hun ‘plastron’ aan.
Chris en Cindy waren al toe aan hun 15de bezoek en hebben er nog een twintigtal te doen. “Het is ongelooflijk hoe we bij iedereen ontvangen worden met drank en hapjes en nu kunnen we ook zien hoe alle  groepen werken. Ook dat is ongelooflijk. Voor de prinsenverkiezing heb ik ook veel gaan werken in den hangar. Dat is nu echter niet meer mogelijk, alhoewel ik er nog wel graag zou willen bij zijn”, zegt Chris
Voor prins Chris is het zijn dertiende carnaval. Het eerste jaar was hij aangesloten bij ‘De Simmekes’, een groep die zijn lokaal rechtover zijn ouderlijk huis had.
Het jaar daarop verhuisde hij naar De Mastellekes en toen deze groep ophield te bestaan, stelde hij zich kandidaat voor miniprins. De verkiezingen won hij glansrijk en sloot zich dan maar aan bij De Vrie Kadeikes. Dit jaar stak hij bij de verkiezing ook met kop en schouder boven de anderen. Zij verkiezing van mini-prins en nu tot carnavalprins leverde hem in zijn groep de bijnaam op van ‘le petit prince’.
Ook zijn prinses Cindy is in de wolken met het bezoek aan de verschillende groepen. Zij is al vijf jaar aangesloten bij de Boerkes. “Het is fantastisch om op voorhand te kunnen zien met welk thema de verschillende groepen naar buiten komen. Het is ook duidelijk te zien dat de kleine groepen elk jaar groter om groter worden”, zegt Cindy
Als hofnarren koos Cris dan Michael Marcelis van de Mannen van de Met en Margo Cremers van de Postichkes. Ook dat is een bewuste keuze van de nieuwe prins. Michael en Chris zijn vrienden voor het leven.
SURFEN op ANTARTICA
Ook voor voorzitter Dirk Van den Brande van de Vrie Kadeikes is het een grote belevenis. “In ons 22-jarig bestaan hebben wij voor de eerste keer een prins en dat is een serieuze ervaring en het is een waardering van jewelste”, zegt de voorzitter.
Het thema van de Vrie Kadeikes dit jaar is “Surfen op Antarctica”. Voor het tweede jaar op rij werken ze niet met polyester, maar met piepschuim (isomo). “Wij zijn overgeschakeld op piepschuim om gezondheidsredenen en ook omdat we enkele artiesten hebben in onze groep die hiermede goed weg kunnen”, zegt Dirk.
Hun ‘char’ bestaat dit jaar uit 5 delen en zal zo een 35 meter lang zijn.

De kostuums van de groep worden gemaakt door acht vrouwen van de groep zelf. Niet alleen de mannen beginnen in september al te werken, maar ook de vrouwen staan vanaf dan achter de kniptafel en de naaimachines.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2013
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief