Radio Victoria HALLE bestaat 33 jaar

C21
Halle_carnaval
 

Radio Victoria HALLE bestaat 33 jaar

Editiepajot_halle_radio_victoria_33_foto_merckx
De ploeg die zorgt voor carnavalitis. (Foto Felix Merckx)
 

Radio Victoria viert met carnaval zijn 33-jarig bestaan. Begonnen in een caravanneke en met een een gordijnroede als antenne werden de eerste uitzendingen een feit. Het was allemaal misterieus, wie zat erachter, van waar werd er uitgezonden … namen als Jan Baert (zal wel met zijn baard te maken gehad hebben zeker), Gaston Vandeheuvel (hij woonde op en heuvel), Isidoor De Lange (mmm, was Philippe echt zo groot) en nog enkele andere. Zelfs de namen waren fictief om toch maar niet gepakt te worden …

Voorzitter Didier Decooman: “33 jaar, waar is den tijd van de cassettekes, vinylplaten, lp’s, maxisingles, nostalgie waar ik en vele anderen nog dikwijls aan terug denken als we onze platenkast voor de zoveelste keer willen opruimen en ze toch niet weg willen doen … die platen dus. Tegenwoordig is het allemaal digitaal, de vooruitgang weet u wel; Victoria heeft het allemaal meegemaakt. We hebben het even moeilijk gehad in 2008 toen het water ons aan de lippen stond (en dan was er geen overstroming in Halle) maar iedereen die erin geloofde, bleef ons trouw en met bloed, zweet en tranen hebben we die crisis destijds doorstaan…”
Crisis ? ja, iedere vereniging heeft zijn ups en downs, ook deze radio Victoria heeft af en toe wel eens dipjes gekend maar met nieuwe moed bleef Victoria levend en wel, medewerkers komen en gaan zoals in andere verenigingen. Radio maken bij Victoria is en blijft een hobby.
CARNAVALITIS
Elf jaar geleden begon op maandagavond carnavalitis, een programma dat het nieuws over carnaval brengt.
Didier Decooman: “11 jaar carnavalitis. We vielen telkenjare direct op zaterdagnamiddag in het Halse carnaval zonder dat we er vooraf over gesproken hadden (of toch weinig). Daarom werd carnavalitis geboren en met enkele bladen voorbereiding begonnen we een maandagavond voor carnaval aan de uitzending, niet wetende wat het zou worden. Enkele jaren later gingen we live, in de Cambrinus, nu de Ouverluup, toen bij Alainke Sonck. 19u45 behalve de traditionele cafébezoekers, geen kat in ’t café te bespeuren .. 20 uur, we begonnen de eerste carnavalitis live en enkelingen hadden post gevat aan de toog… 20 u15 : we konden niet meer over of door, de Cambrinus zat vol. En nu in 2013, is er een wachtlijst om Carnavalitis in hun café te krijgen. Je houdt het bijna niet voor mogelijk …. We hebben een hart voor carnaval en carnavalisten dragen ons in hun hart. Ook het weekend van carnaval is Victoria niet weg te denken. Het vraagt veel energie en kracht maar we doen het graag, pardon, geire …Mochten we meer tijd hebben, dan konden we nog meer brengen maar er zijn maar 24 uur in een dag en we vieren ook graag een beetje mee ….
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief