HALLE - Carnavalsfoor komt er aan

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalsfoor komt er aan

Editiepajot_halle_carnavalfoor_foto_merckx
Foto archief Felix Merckx

De carnavalsfoor in Halle is op komst. De opstelling ervan kan voor enige hinder zorgen. Men begint er aan op dinsdag 26 februari op het Stationsplein. Op de Leide begint men er op woensdag 27 februari en op het Possozplein op donderdag 28 februari na de wekelijkse markt.

De samenkomst van alle vracht- en woonwagens is voorzien op de N203 ofwel de “landingsbaan”. Na de opstelling keren de lege vrachtwagens hier terug. Om de doortocht van de vrachtwagens met hun aanhangwagens en woonwagens naar de opstelling te vrijwaren, geld er een parkeerverbod langs één zijde van de Melkerijstraat (kant oneven nummers) op 26 – 27 en 28 februari.
 
Opstelling stationsplein op dinsdag 26 februari vanaf 11 uur. Ter hoogte van het stationsplein is het verboden te parkeren op de Vandepereboomstraat ter hoogte van de fontein, tot aan de Bospoortbrug en langs de Graankaai vanaf de Bospoortbrug tot aan het stationsgebouw gedurende de ganse periode van de kermis, tot dinsdag 12 maart. De voetgangers worden verzocht gebruik te maken van de parkeerstrook die voor hen voorzien is aan de Vandepereboomstraat om zich naar het station te begeven.
 
Opstelling Leide op woensdag 27 februari vanaf 14 uur. De te volgen route (heen en terug) voor de vrachtwagens is vanaf de landingsbaan, Leopold Deboeckstraat, Melkerijstraat, Vandepereboomstraat, Nederhem, Willamekaai, Slingerweg en Leide. Er zal tijdelijk hinder zijn op de Williamekaai, Slingerweg en Leide (deze zal later afgesloten worden gedurende de ganse periode van de kermis). Op de Leide-parking en over de volledige lengte van de Leide geldt er een parkeerverbod vanaf 12 uur.
 
Op het Pozzosplein begint men er aan op donderdag 28 februari vanaf 14 uur. Ook deze dag is de te volgen route (heen en terug) voor de vrachtwagens: vanaf de landingsbaan, Leopold Deboeckstraat, Melkerijstraat, Vandepereboomstraat, Nederhem, Willamekaai en Slingerweg. Op de volledige parkings, achter het stadhuis, Possozplein, Sollembeemd, kant cc ’t Vondel en muur oude kliniek is er een parkeerverbod gedurende de ganse periode van de kermis.
 
Voor de ouders die hun kinderen aan het Heilig Hart & College komen oppikken, is het aangeraden om de Vuurkruisenstraat te gebruiken om zo het centrum uit te geraken.
 
Opening foor
De carnavalsfoor gaat open op 2 maart en dit tijdens Kindercarnaval dat plaats heeft in CC ‘t Vondel. De officiële opening van de foor heeft plaats zondag 3 maart, om 14u33. Vanop de Grote Markt openen de jeugdprinsen de foor en trekken in stoet langs de vele kermiskramen. Er zijn gratis ritten op verschillende attracties.
 
Nog vermelden dat op de woensdagnamiddagen 6 en 13 maart alle attracties open zijn aan verminderde prijs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2013
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief