HALLE - Veel volk voor carnavalsverbranding

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Veel volk voor carnavalsverbranding

Editiepajot_halle_verbrzanding_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_verbrzanding_2__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_verbrzanding_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_verbrzanding_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_verbrzanding_5_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Veel volk op de Halse Grote Markt voor de verbranding van de heerschappij van het prinsenpaar 2012 André en Conny. Ook dit jaar hadden beide Halse gillesgroepen de handen in elkaar geslagen om de nodige ambiance te brengen. Het werd een zeer emotioneel moment, niet alleen voor het prinsenpaar maar ook voor vele omstanders.

Honderden carnavallisten gaven present voor de verbranding en zagen hoe de Gilles van Groot-Halle en deze van Sint-Rochus, veel leden van groepen en veel prinsen en prinsessen de pop op de Grote Markt brachten.
Het prinsenpaar keek met goede gevoelens terug. Moesten zij kunnen herbeginnen zij zouden het aanstonds doen. In Halle kan men maar eenmaal prins en prinses zijn. Zij leerden het carnaval op een volledig andere manier kennen. In hun afscheidstoespraak zegde het prinsenpaar dat zij een jaar beleefd hebben om niet meer te vergeten. Zij loofden ook de goede verstandhouding met het miniprinsenpaar en het seniorenprinsenpaar. Als dank mogen deze laatsten dit jaar meter en peter zijn van de char van de Maskottes, de groep van het prinsenpaar. Als hoogtepunten van hun jaar noemden zij het brouwen op de markt en ook het bezoek aan het coördinatiecentrum van het Rode Kruis. De kers op de taart vonden zij de eerste plaats die de Maskottes behaalden op het carnaval van 2012. Uit de handen van Luc Pieters, voorzitter van Tastendeuvel en Mia Sluys, voorzitster van de Orde van de prinsessen kregen André en Conny hun nieuwe outfit.
De verrassing was voor het einde. Prins André kreeg als opdracht om als zanger Danny Appoloni te verschijnen tijdens zijn opname in de Orde van Tastendeuvel. Prins André had er nu voor gezorgd dat er voor het afsluiten van hun verbranding Danny Appoloni zelf kwam optreden. Deze laatste heeft er voor gezorgd dat de massa op de Halse Grote Markt werkelijk uit de bol ging.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief