HALLE - Kleuters op bezoek bij de Gebeure

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Kleuters op bezoek bij de Gebeure

Editiepajot_halle_gebeure_1_gr_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_gebeure_1_kl_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
Editiepajot_halle_gebeure_2_kl_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
Editiepajot_halle_gebeure_2_gr__foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Veel jong geweld in de hangar van carnavalgroep de Gebeure in Halle. De twee weken voor carnaval ontvangen zij zowat 300 leerlingen uit verschillende Halse scholen in hun hangar. Zij komen allemaal kijken hoe zo een ‘char’ in piepschuim wordt gemaakt en krijgen er deskundige uitleg en zelfs een voorbeeld mee naar de klas van Danny Sluys..

De Gebeuren behoren al verschillende jaren bij de top voor wat betreft het maken van een ‘char’. Ook dit jaar komen ze weer buiten met een praalwagen in drie delen die zowat 27 meter lang is. In hun kunststuk zit ook veel beweging.
Wij gingen meekijken met de kleuters van Zilverberk. In school werken ook zij gedurende twee weken rond carnaval en gaan gezamenlijk naar de kermis. Op vrijdag 8 maart stappen ze ook mee in een eigen carnavalstoet op de Sint-Rochuswijk. Na afloop van het bezoek krijgt iedereen dan een drankje en een wafeltje. Danny Sluys toonde hen ookhoe piepschuim gesneden wordt met een verwarmde dunne draad. “We moeten de jeugd nog meer warm maken voor carnaval. Wie weet zitten er geen toekomstige leden bij voor onze groep”, lacht Danny Sluys.
Het thema van de Gebeure dit jaar is: “Weet je wat ik zie als ik gedronken heb….allemaal beestjes”. Op de ‘char’ komen veel beestjes waar poppen en ook kinderen van de groep gaan opzitten. De groep zelf telt 45 leden. Ze zijn met hun praalwagen maar kunnen beginnen eind november, wat redelijk laat is. Voorzitter Danny Sluys: “We hebben veel werk gehad voor het organiseren van onze wildkermis en ook tal van leden werken mee aan de carnavalrevue. Normaal valt die in de maand oktober, maar door werken in het Vondel is die maar eind december kunnen doorgaan. Er is nog veel werk, maar alles zal op tijd klaar zijn”.
Volgend jaar is het terug feest bij de Geubeure. Luc Pieters viert dan 11 jaar prins en dat zal bij de groep zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief