HALLE - Nieuw kleedje voor Marie

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Nieuw kleedje voor Marie

Editiepajot_halle_marie_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_halle_marie_2
Ingezonden foto's
 

Elf jaar geleden werd in Halle reuzin Marie geboren. Zij zit ook zoals de Vaantjesboer op een ton. Deze reuzin ontstond uit het brein van carnavalgroep De Froesjeleirs en stapt sinds dan elk jaar mee op in de stoet. Sinds enkele jaren wordt op zaterdag van carnaval ook de prinses uit deze ton verwekt. Voor haar elf jaar krijgt ze nu van de Orde van de Prinsessen een nieuw kleed.

Voor de nieuwe outfit van Marie zorgde de Orde van de Prinsessen. De prinsessen konden deze verjaardag zo maar niet laten voorbijgaan en besloten om, na overleg met de Froesjeleirs, voor Marie een nieuw kleed te maken.

Op zeker ogenblik zegden de Prinsessen, als de prins geboren wordt uit de ton van de Vaantjesboer, dan kan ook de prinses verwekt worden uit de Vaantjesboerin. Na overleg met de Froesjeleirs, had Prinses Caroline in 2004 de eer, verwekt te worden uit de ton.
Nu elf jaar later na haar geboorte kunnen zij deze verjaardag niet zomaar laten voorbij gaan en daarom besloten de Prinsessen om Marie ook te benoemen tot eredame.
Marie zal voor de eerste keer haar nieuw kleedje aan hebben op zaterdag 9 maart tijdens de deuvelstoet.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief