Carnavalsweek in kleuterschool ‘Spring in ’t Veld’ in BREEDHOUT

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalsweek in kleuterschool ‘Spring in ’t Veld’ in BREEDHOUT

Editiepajot_halle
Op de kermis / foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
Mmmm... lekkere oliebollen! / foto © Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
Prinses Sien en prins Nolan werden gekroond door de senioren prinses Cécile en prins Willy / Foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
Bij De Leste Kannekes / foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_halle
Piratencarnaval / foto Elsie De Greef
 

Ook in het kleine kleuterschooltje van Breedhout wordt carnaval gevierd. Het thema dit jaar was ‘Piratencarnaval’. Het werd een hele gevarieerde week met allerlei leuke activiteiten zoals een bezoekje aan de kermis, er werd een prinses en prins Breedhout verkozen, een bezoekje aan een echte praalwagen mocht niet ontbreken en natuurlijk werd er veel gezongen en gedanst.

De carnavalsweek in het schooltje "Spring in 't Veld" te Breedhout werd dinsdag ingezet met een bezoekje aan de kermis. Polleke Severs had in de namiddag speciaal zijn kindermolen open gedaan. Een paar ritjes op de molen met alleen je schoolvriendjes was toch weer een speciale belevenis voor de kleuters. En daarna allemaal smullen van een lekkere oliebol maakte het kermisuitstapje helemaal compleet.

Er werd voor de derde keer een miniprinsenverkiezing gehouden. De kleuters moesten allerlei proeven afleggen zoals zich origineel voorstellen, een toren bouwen, ballen in een net gooien, een ballon om ter vlugst kapot zitten enz. Prinses Sien Panneels en prins Nolan Ost werden de winnaars en ze werden gekroond door de seniorenprinses Cécile en prins Willy 2006.

Donderdagvoormiddag trok heel de klas naar de char van "De Leste Kannekes" op het hof bij Konings aan het nieuw ziekenhuis. De kleuters konden de char eens van dichtbij bekijken en aan de mannen wat vragen stellen. Het thema van de char: 'Wa paasde voe al dei jubeleis, toet of gien toet? Tetoot!' De kleuters waren onder de indruk van de grote taarten, koeken, broodjes... De Leste kannekes zijn nog een vrij jonge groep, zij vieren nog geen eigen jubileum maar vieren doen ze wel want er zijn 4 leden papa geworden en er zijn nog 3 baby’s op komst! Jaja naast het drukke caranavalsgebeuren vinden ze nog tijd voor uitbreiding.

Donderdagnamiddag vierden de kleuters piratencarnaval. De pannenkoeken met doodshoofden gingen vlot naar binnen en daarna konden de kleuters zich uitleven op muziek van Piet Piraat en leuke carnavalhits.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief