HALLE - De Postichkes stoppen er mee

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Postichkes stoppen er mee

Editiepajot_halle_postichkes_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

Na 32 jaar houden de Postichkes het voor bekeken. Hun hoogtepunt bereikten ze in 1989 – 1998, toen ze tot de beste groepen van de Halse carnavalwereld behoorden. In 1996 behaalden ze een tweede plaats.

 Zij vormen ook één van de oudste groepen en tot voor enkele jaren waren zij niet weg te denken op de Met op maandagavond. Vanaf 1999 besloten ze om het vanaf dan wat kalmer aan te doen, maar toch kwamen zij elk jaar origineel uit de hoek en werd alles tot de puntjes afgewerkt.  Hun chars duiken dan ook nog vele jaren nadien overal op in carnavalstoeten her en der.
De Postichkes kunnen terug blikken op een lange carnavalcarrière. In 2010 leverden ze het prinsenpaar met Ivo en Christiel. Ook op de liedjeswedstrijd Halle op Losse schroeven blonken ze steeds uit. Denk maar aan hun carnavalhit ‘Pastapoera’. Zij werkten zich op van klein groepje tot een vaste waarde alhoewel ze in de loop der jaren toch een stapje terug gezet hebben.

Verder staat er op hun palmares ook 1 mini-prinses, 3 mini-prinsen, 1 mini-hofnar, 1 mini-hofnarcis, 1 hofnar , 2 hofnarcissen en 1 senioren-prinses. Ongeacht deze titels en verwezenlijkingen, hebben ze er steeds in de eerste plaats naar getracht ons als groep, goed te amuseren en de carnavalmicrobe ten allen tijde te laten zegevieren

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2013
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief