HALLE - Zomercarnaval gaat uiteindelijk niet door

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Zomercarnaval gaat uiteindelijk niet door

Halattraction_2013_p200

De laatste weken werd er heel wat over gepraat en geschreven maar uiteindelijk werd door Halattraction vzw, beslist om zomercarnaval Halle 2013, niet te laten doorgaan. De organisatie van ”Zomercarnaval Halle” was tot in de puntjes af en uitgewerkt. Halattraction was er klaar voor maar…

Voorzitter Jos Appelmans: “Een groot evenement organiseren vereist echter onderhandelingen met het Halse Stadsbestuur, de bevoegde stadsdiensten en de Politie. De locatie van dit evenement in de Halse binnenstad, bleek niet haalbaar, gezien de lopende besparingsplannen van het Halse Stadsbestuur. Veiligheid is een belangrijke factor bij het organiseren en mag niet onderschat worden. De verhoging van het politie-effectief en de bijhorende hoge kostprijs tijdens “Zomercarnaval Halle”, voor rekening van Halattraction vzw, kon niet door Halattraction vzw alleen gedragen worden, bovenop de logistieke kosten, de artiesten, de randvoorzieningen van dit gratis evenement. De inkomsten die Halattraction genereert vloeien steeds terug naar de gemeenschap en naar meerdere goede doelen. Ook hier ging Halattraction ten volle voor, om naar de toekomst toe, onze carnavalgemeenschap extra te kunnen ondersteunen evenals de goede doelen. Zij verdienen het. De sociale factor in onze Halse gemeenschap ligt ons nauw aan het hart”.
Na overleg en het bezoeken van meerdere alternatieve locaties werd het ideale decor gevonden voor “Zomercarnaval Halle”, namelijk het Jeugdcentrum Stroppen. Beter, veiliger en toekomstgericht. Het Stroppenterrein voldoet aan alle eisen om dit evenement tot een succes te maken.
Deze locatie werd in extremis door Halattraction als alternatief voorgesteld en mede door de goede samenwerking van de Stad Halle en de politiediensten werd hierover een akkoord bereikt.
Voorzitter Appelmans: “De aanvraag naar het gebruik van de Stroppenterreinen werd door de Raad van Bestuur JC-Stroppen echter negatief beoordeeld voor 2013 gezien er reeds een optie voor deze dag open stond en de gebruikelijke procedure door tijdsgebrek niet toegepast kon worden. Er werd overeengekomen om in september samen te zitten en in samenwerking met de Raad van Bestuur JC-Stroppen, een toekomstgerichte en ijzersterke Zomercarnaval Halle, te bespreken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2013
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief