HALLE - Op reis naar de Costa Niksa

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Op reis naar de Costa Niksa

Editiepajot_halle_carbnavalraad_foto_olaf
Foto © Olaf
 

De Carnavalraad brengt op zaterdag 12 oktober om 20.30 uur zijn jaarlijkse revue in het CC ’t Vondel. Het hele gezelschap trekt dit jaar op rei naar de ‘Costa Niksa’. Het team van de Halse Carnavalrevue heeft dankzij De Stoel van 1000 Zonnen op Eén, een busreis naar de Costa Niksa gewonnen. Een tropische vakantiebestemming waar je niet te veel geld opdoet. Een knipoog naar de vele besparingsmaatregelen van de stad Halle.

Ook dit jaar zit de revue boordevol verwijzingen naar de actualiteit zoals het nieuwe afvalbeleid, de besparingen, de avonturen van Sofie Dumon en de turbulente geschiedenis van het zomercarnaval! Tekstschrijvers Sonny Vanderheyden en Nico De Pelseneir hebben er een vette kluif aan : “Zo’n Hals avondje zou maar melig zijn, zonder een gezonde dosis “Peper en zout”. Humor helpt ons gebeurtenissen te verwerken en die kleine speldenprikjes houden gezagsdragers een spiegel voor. Wie in de kijker loopt of hoog van de toren blaast, komt gegarandeerd voorbij in onze revue!”, zegt Sonny
Het wordt opnieuw een totaalspektakel met sketchen, liedjes en filmpjes in het Halse dialect. Afgewisseld met straffe podium-acts : de Babelutten dansen zich in het zweet tijdens een subtropische dans-act, Halse politici doen met carraïbische flair de limbodans samen met de danseressen van Los del Sol. Of ze ook gaan vuurvreten.. dat is de vraag! En.. voor het eerst in Halle : Noah Chorny. Een superster uit Duitsland die halsbrekende toeren uithaalt in een lantaarnpaal van 5 meter hoog. 
 Zo’n 50 acteurs, zangers en dansers zijn al van in de zomer aan het repeteren om er een onvergetelijke typisch Halse avond van te maken. De liedjes gaan o.m. over de nieuwe duikclub van Halle, Hallenaren op Facebook en de nieuwe geluidsnormen van Joke Schauvlieghe. Ook de zelfgemaakte filmpjes zijn weer de moeite. Geert Leunens tracteert ons o.m. op Halse parodieën op tv-programma’s zoals Wat als.. en De Stoel van 1000 Zonnen. Zelfs Frank Deboosere doet mee!
Karikatuurtekenaar Jean Deras ontwerpt niet alleen het decor van de revue, hij tekent ook de affiche. We zien een hilarisch vakantietafereel aan de Costa Niksa met burgemeester Dirk Pieters als schipbreukeling, op zoek naar geld voor de stadskas. Bertrand Demiddeleer   -voorzitter van de gemeenteraad- speelt lakei voor koning Albert die na z’n troonsafstand ook naar de Costa Niksa is verhuisd. Prinses Mia Sluys in bikini en Linda van café De Klinkoet zorgen voor de cocktails.
TEAMWORK
Sonny Vanderheyden: “Voor de 14de keer zijn we erin geslaagd een team van 50 enthousiaste vrijwilligers te mobiliseren om samen een revue in elkaar te boksen. De reacties van het publiek waren de voorbije jaren zo hartverwarmend, dat we met alle plezier heel wat uurtjes vrije tijd opofferen aan de voorbereiding van dit totaalspektakel. Teksten schrijven, liedjes inzingen, sketchen repeteren, decors bouwen ,attributen en outfits verzamelen, sponsors aanschrijven.. “.
GOUDEN MASTEL
Sluitstuk van de avond wordt de uitreiking van de Gouden Mastel 2013, de trofee van carnavalsverdienste. Een 11-koppige jury van de Halse Carnavalraad kiest elk jaar een persoon of vereniging die veel betekent voor het Halse carnaval. Al wie zich op uitzonderlijke manier inzet voor het Halse carnaval, komt in aanmerking voor deze prijs. Uit een lijst van 11 genomineerden wordt een winnaar gekozen. Die komt dan in de Eregalerij van het Halse Carnaval terecht, genoemd naar Roland Lauwers, de eerste prins carnaval en geliefd voorzitter van Halattraction in de jaren 90. 
Vorig jaar gingen de organisatoren van het FEN-bal met de trofee lopen. Wie wordt het dit jaar?
Kaarten kosten 8 euro en zijn te koop in cafés De Sleutel, De Klinkoet, Oud Rodenem, De Kring, Oud-Kasteel of telefonische reservatie via 02/356 15 55 Houders van een Kom!pas betalen 2 euo.   Om organisatorische redenen betalen ook kinderen 8 euro voor een toegangskaart.
Alle info op: www.gruutemet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2013
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief