Carnaval HALLE definitief gestart

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval HALLE definitief gestart

Editiepajot_halle_prins_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_4_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_5_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_6_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_prins_7_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

Met de opname van de prins van het afgelopen jaar in de ‘principolste societeit van Halle’, de Orde van Tastendeuvel en de prinses in de ‘schoenste societeit van Halle’, de Orde van de Prinsessen is carnaval Halle 2014 definitief gestart.

Prinses Cindy moest gisteren haar proeven afleggen. Vandaag was het de beurt aan prins Chris. Hij moest werkelijk tot 11 uur en 11 minuten (officieel startuur van carnaval) wachten om met de grote proeven te beginnen.
Prins Chris moest met zijn gevolg zich om 9.11 uur gaan tonen in café Deridder op de Sint-Rochuswijk, waar de leden van Tastendeuvel hem opwachten om te beginnen met het grote werk. Hij moest vergezeld zijn van 11 politici, 11 verpleegsters en 11 politieagenten. De verpleegsters was nog een verwijzing naar de stoet van verleden jaar, toen prins Chris zondagnacht met carnaval onwel is geworden. Als een echte prins heeft hij toen op de tanden gebeten en zich waardig gedragen tot dinsdagmorgen van carnaval. De politiekers waren een verwijzing naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, toen Chris zich ook kandidaat stelde, maar niet werd verkozen.
Met de opname van het prinsenpaar in hun respectievelijke orde is carnaval in Halle definitief van start. Het definitief hoogtepunt komt op 29, 30 en 31 maart wanneer de stoet door de straten trekt. Vooraleer dit het geval is, is er nog Halle op losse schroeven (11 januari), prinsenverkiezing (25 januari), prinsenverkiezing derde leeftijd (8 februari) verbranden van carnaval (15 maart) en het kindercarnaval ( 22 maart).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief