Carnaval HALLE en het Centrum voor Menswelzijn

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval HALLE en het Centrum voor Menswelzijn

Editiepajot_halle_halattraction
Ingezonden foto
 

Sinds 2010 steunt Halattraction, in samenwerking met de Halse carnavalgemeenschap, het Centrum voor Menswelzijn. Dit centrum bestaat uit een aantal vrijwilligers die zich inzetten om de kansarme en minderbedeelde Hallenaar te steunen met noodzakelijke levensmiddelen.

Bart Mary van Halattraction: “We willen allen samen de mensen uit onze eigen streek, die het moeilijk hebben om rond te komen, helpen om een menswaardig bestaan te leven. Deze steun bieden wij tijdens de vele carnavalacties op een financiële manier. Samen met de carnavalgemeenschap zetten wij acties op touw om geld in het laadje te krijgen en zo het centrum te steunen. Financieel, omdat de mensen van het centrum als beste weten waar de grootste noden van de kansarme of minderbedeelde Hallenaren liggen”.
En dat het er een heel aantal zijn, dat kon Halattraction zelf gaan vaststellen bij een bezoek aan de lokalen van het Centrum voor Menswelzijn.
Maandelijks stellen de vrijwilligers van het centrum voedselpakketten samen voor zo’n 250 personen. Een massa voedsel en drank dat maandelijks aanwezig moet zijn om mensen in leven te houden, hetzij door giften, hetzij door eigen aankoop. Op de verzamellijst voor de verdeling staan onder andere pasta, voedingswaren in blik of brikverpakking, bokalen of conserven met groenten, koffie, melk, chocolade, suiker, water,…
Naast voedingswaren en drank worden ook middelen voorzien om de menselijke hygiëne te garanderen. Zeep, shampoo en tandpasta staan klaar in de verdeelrekken.
In deze winterperiode heeft iedereen recht om zich warm aan te kleden. Hiervoor komt het centrum ook tussen beiden. Van schoeisel tot sjaals en mutsen, broeken, vesten, pulls en hemden,… noem maar op. Wat niet versleten of beschadigd is komt in aanmerking. Naar kinder- en babykleding, speelgoed en luiers is er een grote vraag. Kleine huisraad wordt eveneens verzameld om te verdelen onder de kansarme medemensen.
De verdeling gebeurt op een begeleide manier waarbij rekening wordt gehouden met de noden van de mensen. Sommige mensen worden gestuurd door het OCMW, anderen komen op eigen houtje. Elk geval wordt apart behandeld en voorzien van de nodige middelen.
Bart Mary: “De vraag naar middelen is zeer groot. Het is knokken voor de vrijwilligers van het centrum om maandelijks alle hulpmiddelen te verzamelen. Daarom willen wij langs deze weg een oproep lanceren naar de Halse bevolking. Zijn er voedingswaren die u kunt missen, heeft u uw kleerkast opgeruimd en weet u geen blijf met de kleren waar u niet meer in past, staat er in uw kast nog keukengerei waar u het bestaan zelfs niet meer van wist of ligt er nog speelgoed en kinderkleding op zolder terwijl uw kinderen hier al lang uitgegroeid zijn? Laat uw hart spreken en doe een schenking aan het Centrum voor Menswelzijn”.
Ten voordele van het Centrum voor Menswelzijn gaat Halle dit jaar terug medailles en pins van Halattraction verkopen.
 Men kan het Centrum voor Menswelzijn via telefoon, op het nummer 02/356.09.92 bereiken of je kan ter plaatse langsgaan op de Brusselsesteenweg 132 – 1500 Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief