HALLE op losse schroeven

C21
Halle_carnaval
 

HALLE op losse schroeven

Editiepajot-halle-op-losse-schroeven-felix-merckx-januari-2014
Foto © Felix Merckx
 

Halle op Losse Schroeven op 11 januari in CC ’t Vondel is traditiegetrouw de eerste afspraak van een nieuw jaar en de laatste rechte lijn naar het grote carnavalsfeest op 29, 30 en 31 maart. 14 Halse carnavalschlagers en 12 shows zullen er door de groepen opgevoerd worden.

Zoals steeds is het een showavond met toneel, variété en muziek van en door de Halse carnavalgroepen. Twaalf shows en 14 liedjes zullen op het publiek losgelaten worden. De winnaar van de danswedstrijd neemt de wisselbeker “Edmond Demesmaeker” mee naar huis en de winnaar van de zangwedstrijd krijgt ook zijn trofee en de eeuwige carnavalroem.
 Tijdens Halle op losse schroeven zullen ook de 12 koppels die naar de titel van prins- en prinses dingen voorgesteld worden.
Halattraction stapt af van de promotiecampagne met affiches zoals voorgaande jaren, maar kwam natuurlijk met een alternatief. Op één affiche staan alle activiteiten die plaats hebben tot eind maart. Voor het eigenlijke carnaval zal er nog een speciale affiche gemaakt worden. Het bespaarde geld gaat naar de groepen.
Als eerste opdracht dienen de kandidaat- koppels één horecazaak in Halle duidelijk in te richten als campagnelokaal. De gekozen horecazaak dient zowel vanbinnen als vanbuiten duidelijk ingericht te zijn als campagnelokaal. Het is alleen in hun campagnelokaal dat de kandidaten affiches mogen plakken. Ook mogen zij geen reclame maken voor hun verkiezingen op facebook of twitter.
 Om van het Halse carnaval een proper en veilig carnaval te maken organiseert Hakattraction een wedstrijd in de Halse scholen. Aan de leerlingen vragen zij een slogan en tekening te bedenken om geen overdadig alcohol en geen drugs met carnaval te gebruiken. De slogan en ook de tekening van de winnaar komt op 150.000 bierviltjes te staan. De vorige jaren werd deze wedstrijd ondersteund door de preventiedienst van de stad. Besparingen hebben er voor gezorgd dat de preventiedienst moest afhaken. Halattraction neemt nu het gele project voor zijn rekening. “Preventie tegen drugsgebruik en alcoholmisbruik is een grote factor in de actie om een veilig en proper carnaval te organiseren” zegde voorzitter Jos Appelmans.
ZATERDAG
Door de besparingen gaat de deuvelsstoet zaterdagnamiddag niet meer vertrekken van op het Sisseplein in Essenbeek, maar wel van in de Biezeweide. Hierdoor kan men veel politie sparen die de stoet moet begeleiden naar het centrum van de stad. Vooraleer de zaterdagstoet in de Biezeweide vertrekt, zal de carnavalsgemeenschap wel een bezoek brengen aan Essenbeek, maar dan met wagens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief