HALLE - Voor ZZ Chris II en HZ Cindy II is de tijd van afscheid aangebroken

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Voor ZZ Chris II en HZ Cindy II is de tijd van afscheid aangebroken

Editiepajot_halle_chris_i_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_chris_2_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_chris3_foto_merckx
Archief Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_chris_4__foto_merckx
Archief Felix Merckx
 

Zaterdag 15 maart zal het startschot gegeven worden van drie weekends onvervalste Halse carnaval-ambiance met de verbranding van de heerschappij van ZZ Chris II en HZ Cindy II om 21.33 uur op de Grote Markt. Hiermede wordt symbolisch een einde gesteld aan hun heerschappij. Tijd voor een gesprek met het prinsenkoppel over hun jaar als prins en prinses carnaval.

Zelf zegt Chris dat de verbranding een symbool is van het einde maar ook een symbool is van een nieuw begin. Dat nieuw begin is hun ervaring doorgeven aan het nieuwe prinsenpaar maar ook werken in hun respectievelijke orde. (Tastendeuvel en de Orde van de Prinsessen).
Het jaar is zwaar geweest. Prins Chris: “ Wij zijn naar 5 stoeten geweest als prinsenpaar en we zijn bij elke Halse groep geweest die een eetfestijn of een fuif organiseerden”.
Zij hebben ook mogen vaststellen dat het Halse carnaval bekend is en vooral een goede naam heeft in andere Belgische carnavalssteden. “Wij werden steeds met open armen ontvangen en veel vriendschap gekregen. Iedereen kwam ons groeten. Wij hebben ook veel nieuwe mensen leren kennen en veel nieuwe vrienden gemaakt. Het is een onvergetelijk jaar geworden”, zegt Cindy.
Ze hebben veel mooie momenten gekend gedurende de drie dagen carnaval verleden jaar, maar uit de ton tevoorschijn komen en het onthaal van de vele carnavalisten op de Grote Markt is enig, zeggen beide
Naast de zo veel blije momenten was er ook een sterk ontroerend moment. Prins Chris: “Bij ons bezoek in Lembeek op zaterdag zijn we er ook op het kerkhof geweest. Eén van onze beste vrienden is 2 jaar geleden gestorven en op zijn graf zijn we als prinsenpaar gaan bloemen neerleggen”.
Chris was ook mini-prins in 2001. Op de vraag of hij na mini-prins, prins ook de ambitie heeft om ooit seniorenprins te worden paste Chris. “Wij houden het bij Tastendeuvel en de Orde van de Prinsessen, waar heel toffe mensen zitten om mee samen te werken. Verder is er ook nog onze eigen vereniging, de Boerkes en de Vrie Kadeikes”.
Over hun opvolgers zijn ze beiden unaniem: “Zij gaan het zeer goed doen. Zowel Thierry als Katelijne leven voor Halle en voor het carnaval. Zij gaan gewoon stralen en wat belangrijk is: zij stellen heel veel vragen aan ons”, zegt Chris
VERBRANDING
Voor de verbranding is er ook een pop nodig en deze zal donderdag klaar zijn. Zij werd volledig gemaakt door Cindy. Het prinsenpaar en alle andere carnavalisten worden zaterdag om 19.33 uur verwacht aan café Romanov. Van daaruit zal het hele gevolg onder begeleiding van de Gilles via de Basiliekstraat naar de Grote Markt geleid worden. De Gilles zorgen voor de muzikale begeleiding tussen Feestcafé Romanov en de Grote Markt en tijdens de Verbranding.
De Halse radio Victoria zorgt die avond voor ambiance op de Grote Markt . Vanaf 14u start radio Victoria in café De Sleutel met de live-uitzending van de ‘Carnaval Top 100’. Als afsluiter van deze ‘Carnaval Top 100’, en dit na de Verbranding, brengen zij de 11 beste carnavalsnummers live op de Grote Markt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2014
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief