HALLE - Toeternitoe: carnaval moet de kinderen aanspreken

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Toeternitoe: carnaval moet de kinderen aanspreken

2008-02-12_-_toeternitoe_-_halle
 

Telkenjare komen er in Halle nieuwe carnavalsverenigingen uit de grond gerezen. Eén daarvan dit jaar is Toeternitoe. Enkele vrienden-voetballers hebben verleden jaar tussen pot en pint beslist om ook een carnavalsvereniging te stichten. Het is menens, want voor hun eerste jaar hebben ze een char in polyester gemaakt en ook al twee carnavalsliedjes op cd staan. Verkopen doen zij ze niet, maar ze zullen hun cd’s wel uitdelen tijdens carnaval.

Hoe het begon?
Stefaan Musch: “Verleden jaar waren we de week na carnaval met enkele andere voetballiefhebbers een match van S.K. Halle gaan bekijken en daarna afgezakt naar café De Kelt. Daar kwam mijn broer Georges op het lumineuze idee om ook met een groep te beginnen en Toeternitoe was geboren”.
De groep telt thans 12 leden (7 mannen en 5 vrouwen).
Alleen Stefaan Musch had carnavalervaring. Hij was lid geweest van de Confettis en bij Dei van Ba Chic. Hij is dan ook de man die polyester kon gebruiken voor het maken van de char.
Hun thema dit jaar is Allibbaba.
Stefaan Musch: “Het is een bewuste keuze. Carnaval moet kinderen aanspreken. Dat zal bij ons ook in de volgende jaren het geval zijn”.
 
Een ander probleem bij Toeternitoe is het feit dat er onder de leden heel wat voetballers zitten die tweemaal per week moeten gaan oefenen en dus niet veel aan de char kunnen werken. Men is maar kunnen beginnen met werken na Allerheiligen. Er moest immers eerst een betaalbare hangar en een betaalbare molen gevonden worden voor de bereiding van de klei die nodig is voor het boetseren van de koppen.
Stefaan Musch: “Niettegenstaande dit alles zal onze char toch klaar zijn en zuilen we met carnaval als eerstejaars groep zeker mogen gezien worden. Bewust hebben we daarvoor ook gekozen om een char in één stuk te maken”.
 
Om alles financieel haalbaar te maken heeft men vooraf hard moeten werken. Er werden wafels verkocht, pannenkoeken gebakken tijdens de jaarlijkse braderie en verder heeft men ook een eetkermis en een fuif moeten organiseren.
 
CD
Toeternitoe heeft onlangs de stembanden gesmeerd. Ze kropen allen samen de studio's in om 2 liedjes in te zingen.
Het werden 2 covers: Soldiers of Love van Liliane St. Pierre en Tocht door het donker van TOR.
 
Het eerste liedje werd omgedoopt tot TOETERNITOE, het tweede TOCH ROND SERVAIS
De songwriters van dienst waren: Thomas Lebegge, Stephen De Koster en
Stefaan Musch. De cd’s worden gratis verdeeld in de Halse café’s en tijdens het carnaval zelf.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief