Reus Vaantjesboer is nu HALSE Wijngeus

C21
Halle_carnaval
 

Reus Vaantjesboer is nu HALSE Wijngeus

Dsc_2798
De wijngeuzen samen met hun jongste lid.
 
Halle_wijngeus_vaantje_
Reus_vaantjesboer_wijngeuz
Dsc_2849
 

Het was voor de Halse Wijngeuzen een zeer grote gebeurtenis vandaag, na het aankleden van de kleine vaantjesboer 5 jaar geleden voor ons 30 jarig bestaan, De laatste 5 jaar pronkte de kleine vaatnjesboer op al de briefwisseling zowel manueel als per mail. 
"Zeker uniek  dat een vereniging dit doet", weet Christian Denayer, voorzitter van De Wijngeuzen. Wij zijnWijneuzen en hebben een plaatsje in ons hart voor al wat leeft in en rond Halle. Ook zijn we in de laaste vijf jaar reeds enkele keren 2 of 3 genomineerd geworden, zowel  voor het uitreiken van de persprijs van  man van het jaar als bij het uitreiken van de cultuurduivel. Dit is zeker als socio-culturele verening de moeite waard vermeld te worden en fier op te zijn. Nu dit jaar voor ons 35 jaar  mogen we als eerste, de grote Reus vaantjesboer aankleden in ons kostuum van de Wijngeuzen.  Daarom confrérie van de Vaantjseboer nen dikke merci dat u dit heeft toegestaan.

Beste Reus vandaag hebt gij u mogen aankleden in onze typische kledij van Wijngeus. Hemd, voorschoot, zwarte broek en strikje. 
2 Dagen zult ge onze naam en onze faam door de stad mogen rond dragen. Daar zijn wij fier over, Bekend zijn we in Halle en des te meer is dit ook voor U reus een hoogdag om als Wijngeus voor ons 35 jaar te mogen pronken in de straten van Halle in onze kledij gezeten op uw Duivelston. Beste Reus en wijngeuzen en leden van de confrérie  maakt samen met onze Reus vaantjesboer er een toffe en propere carnaval van en geniet van al het volk dat speciaal naar Halle komt om Carnaval te zien te genieten en te vieren, het weermensen is in ieder geval reeds van de partij.

Reus Vaantjesboer;  Nu ge in Wijngeus herdoopt zijt merken we op dat aan de kledij nog iets ontbreekt. En daarom zouden we zouden u willen openemen in onze Gilde en daar  hoort speciaal voor u dan ook een tastevin bij, een tastevin speciaal voor u op maat gemaakt met een inhoud van een magnum fles.U zult dat zeker wel leeg krijgen  de twee volgende dolle dagen.
Laat ons dan ook met de volgende woorden u als ware wijngeus te mogen verwelkomen.
Beste Reus vaantjesboer voor ons 35 jaar bestaan schenken wij u deze tastevin en maken u tot wijnproever-lid van de Gilde. Deze tastevin verzinnebeeldt het edelste vocht der arde. Draag hem beste Reus dan ook ter ere van de wijn.

Alaaf,Alaaf, Alaaf

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2015
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief