HALLE - Carnavalsweek in schooltje ‘Spring in ’t Veld’ in Breedhout

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalsweek in schooltje ‘Spring in ’t Veld’ in Breedhout

Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De carnavalsweek werd afgerond met het bezoek van het echte prinsenpaar
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / De Minions vieren carnaval
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Kenaya en Obe werden prins en prinses Breedhout
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Plezier op de kermis
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Bezoek aan de char van ‘De Leste Kannekes’
 
Editiepajot_halle
Foto © Elsie De Greef / Olaf viel erg in de smaak bij de kleuters
 

Ook in de kleuterschool van Breedhout wordt carnaval gevierd. Het werd een hele gevarieerde week met allerlei leuke activiteiten zoals een bezoekje aan de kermis en een praalwagen, er werd een prinses en prins Breedhout verkozen en de week werd afgesloten met een carnavalsfeest en het bezoek van het prinsenpaar en zijn gevolg.

De kleuters hebben zich tijdens de carnavalsweken creatief uitgeleefd. In de eerste kleuterklas was het dierencarnaval en in de tweede en derde kleuterklas vierden de Minions carnaval! De Kleuters zongen, dansten, maakten praalwagens met blokken, schilderden dieren en Minions, maakten van een bord een Minion, knutselden Minions en dierenmaskers... en veranderden allemaal in gekke dieren of Minions!

De laatste carnavalsweek werd dinsdag ingezet met een bezoekje aan de kermis. Een paar ritjes op de molen met alleen je schoolvriendjes was toch weer een speciale belevenis voor de kleuters.

Er werd voor de zesde keer een miniprinsenverkiezing gehouden. De kleuters moesten allerlei proeven afleggen zoals zich origineel voorstellen, een toren bouwen, dansen met een ballon tussen hen in, een ballon om ter vlugst kapot zitten, maskers gaan zoeken enz. Prinses Obe en prins Kenaya werden de winnaars.

Donderdag trok de tweede en derde kleuterklas naar de char van ‘De Leste Kannekes’ op het hof bij Konings aan het ziekenhuis. De kleuters konden de char eens van dichtbij bekijken en aan de mannen wat vragen stellen. Het thema is dit jaar: Veer seizoone op twie meneute. De kleuters waren onder de indruk van de grote, hoge char met zijn vele kleurijke figuren, vooral Olaf vonden ze prachtig!

Vrijdag kwam iedereen verkleed naar school en werd er carnaval gevierd, de kleuters kregen een warme zelfgemaakte wafel en de week werd afgerond met het bezoek van het echte prinsenpaar en zijn gevolg.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2016
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief