Amby en Steffi heersen drie dagen over HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Amby en Steffi heersen drie dagen over HALLE

Zaterdag_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Zaterdag_2
 
Zaterdag_3
 
Zaterdag_4
 
Zaterdag_5
 
Zaterdag_6
 
Zaterdag_7
 
Zaterdag_8
 
Zaterdag_9
 
Zaterdag_10_
 
Zaterdag109
 

Met het brouwen van Z.Z. Ambi Destrycker uit de ton van reus Vaantjesboer en het verwekken van H.Z.  Steffi Van Meenen uit de ton van de Vaantjesboerin is het feest van carnaval in Halle nu volop ingezet. Dit feest zal duren tot dinsdagmorgen wanneer men begint met het opkuisen van de Grote Markt en de cafés verplicht zijn hun deuren te sluiten. Ambi is lid van de Fleerefluiters en Steffi is lid van de Boerkes. Op het podium hadden ook de jeugdprinsen en de prinsen van de derde leeftijd plaats genomen.

 

Zoals het de gewoonte is zorgt het nieuwe prinsenpaar voor wat peper en zout op het carnaval. Zo kreeg burgemeester Pieters van het nieuwe prinsenpaaar een kleine kinderfiets en moest hij de sleutels van zijn wagen afgeven aan het prinsenpaar. Dan kan hij zijn verplaatsingen doen met een fiets zodat ook de CO uitstoot in Halle zal verminderen. Zij vroegen ook aan de burgemeester om een openlucht receptie te geven voor de ganse bevolking met nieuwjaar en waarom zou hij ook de dinsdagmorgen van carnaval voor geen ontbijt zorgen  voor de carnavalisten zoals in Aalst.

 

Traditioneel ontvingen ze uit de handen van burgemeester Dirk Pieters voor drie dagen de sleutel van de stad en kreeg de nieuwe prins voor drie dagen de burgemeesterssjerp rond zijn lenden.

 

Carnaval 2016 zal in de annalen staan als de carnaval die moest rekening houden met grote werken in het centrum van Halle. Problemen die door Halattraction en het stadsbestuur opgelost  werden. Van aflasten van carnaval was er zeker geen sprake. Hier en daar een kleine wijziging van het parcours was het enige dat opviel.

 

Studentenclub Zennevallei neemt dit jaar tijdens carnaval het peterschap waar van reus Vaantjesboer. De Vaantjesboer zal dus dit jaar mee opstappen als student en dat is niet de eerste keer want jaren terug is hij ook student van Studihal geweest en studenten hebben zelf midden de jaren vijftig een bal gehouden om bij te dragen bij de bouw van de reus. In 1959 werd hij lid van Studihal. Daarna werd hij opgenomen bij de andere Halse studenclub Zennerolder. In 2010 nam Studentenclub Zennevallei ook al het peterschap waar van de kleine Vaantjesboer en werd toen preses van de vereniging.

 

Halle is klaar om zijn eerste dolle nacht in te duiken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2016
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief