HALLE - Carnavalsseizoen officieel gestart

Halle_carnaval
 

HALLE - Carnavalsseizoen officieel gestart

Car_1
Foto's Felix Merckx
 
Cae_2
 
Car_3
 
Car_5
 
Car_6
 

 Traditioneel opent carnaval Halle op 11 november om 11.11 uur met de opname van de prins van het vorige jaar in de ‘principolste societeit van Halle ‘Tasteneuvel’ en de prinses in ,’schoenste societeit van Halle’  de Orde van de prinsessen. Deze opname was zeker geen formaliteit want zowel de  prins als de prinses werden gedurende uren onderworpen aan tal van ludieke theoretische en praktische proeven.

Tastendeuvel kwam samen tegen 8u11 in café Blauw en Geel.

Ambi kreeg al opdrachten op voorhand. Hij werd verwacht als Guust Flater en moest een middeleeuws ontbijt aan de leden van Tastendeuvel voorschotelen. Hij moest ook een zwemoutfit bijhebben, een pop en kinderkoets, een zwaailicht en brandblusser bijhebben. Hij zorgde ook voor de nodige muziek.

 Vandaar trokken ze naar café ’t Maesken op de Nijvelsesteenweg om uiteindelijk  om 11 uur en 11 minuten aan te komen aan het cafetaria van spotcomplex De Bres

Prinses Steffy en haar gevolg moest zich  om 8.11 uur in café ’t Maesken aanbieden waar ze al verschillende proeven moest afleggen en vooral zorgen voor een straf ontbijt voor de prinsessen. Zij moest niet alleen tal van carnavalisten bij zich hebben. Rond haar nek moest zij een snoer hebben met 11 gekookte eieren met een foto op van de laatste 11 ptinsessen. Op haar hoofd moest zij blauwe Mickey oortjes hebben met lichtjes en aan haar voeten een witte en een blauwe klomp.  Als vervoermiddel moest zij een Disney paardenkoets gebruiken

Haar gevolg was uitgerust in carnavaleske kledij. Ook de prinsessen trokken naar het cafetaria van het sportcomplex waar ze zich verder moest bewijzen alvorens zij lid werd van de Orde van de Prinsessen.

Carnaval heeft volgend jaar plaats op 25, 26 en 27 maart

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 08 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief