HALLE – Carnavalsgroep ‘De Boerkes’ stapt vanaf nu als Koninklijke mee in het Halse carnaval.

C21
Halle_carnaval
 

HALLE – Carnavalsgroep ‘De Boerkes’ stapt vanaf nu als Koninklijke mee in het Halse carnaval.

Boerkes_1
Foto's Emile DEvogeleer
 
Boerkes_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Boerkes_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Boerkes_4
Foto's Emile Devogeleer
 
Boerkes_5
Jean Jacmin en Den Boy (Archief Felix Merckx
 

 De HKV De Boerkes mag vanaf nu als enige en eerste carnavalsvereniging in Halle mee stappen in het carnaval als Koninklijke carnavalsvereniging. Onlangs nog vierde De Boerkes nog hun 50 jaar bestaan, en volgt er nu nog een kroontje bij op de feestelijkheden  in de vereniging. Wat indertijd allemaal begon met deelname van de Stad Halle aan het televisiespelprogramma ‘Spel zonder grenzen’, waarin een paar vrienden, waaronder stichter Jean Jacmin het opnam tegen een stad in Nederland.

De vriendschap bleef bloeien tussen de vrienden en er werd besloten om als groep deel te nemen aan carnaval Halle en dat met hun legendarische koe waar bier uit de uiers kwam in de plaats van melk. De Boerkes groeide elk jaar, en werd een vaste waarde onder de Halse verenigingen, de groep leverde binnen die 50 jaar verschillende prinsen en twee prinsessen.

Tussen die prinsen kende de vereniging twee iconen, Jean Jacmin en Den Boy. Deze laatste zal dit jaar herdacht worden met 33 jaar prins Boi. Prins Boy stierf precies de avond van de begrafenis van zijn voorbeeld Prins Jean Jacmin.

Onlangs stuurde drijvende kracht ‘Patje ‘ een gewichtig dossier naar het koninklijk paleis in Laken met de activiteiten van de vereniging in die vijftig jaar.

Begin dit jaar kwam er antwoord vanuit Brussel met het goede nieuws dat De Boerkes voortaan de titel van Koninklijke vereniging mogen dragen.

Met wat gaat de groep ons de komende jaren nog verbazen, want de jonge generatie staat klaar de traditie verder te zetten.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer en archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief