HALLE / REGIO - Gratis carnavalsbussen tijdens dolle nachten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE / REGIO - Gratis carnavalsbussen tijdens dolle nachten

Carnavalsbussen
Foto Felix Merckx
 

 Zes carnavalsbussen vervoeren feestvierders gratis tijdens  de nachten van 25, 26 en 27 maart van Halle naar gemeenten in de omgeving

Tijdens Carnaval Halle op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 maart kunnen feestvierders  ‘s nachts veilig en gratis terug naar huis dankzij de zes carnavalsbuslijnen die De Lijn inlegt. Dat heeft De Liijn samen met Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts, burgemeester van Halle Dirk Pieters en prins carnaval  aangekondigd aan de mobiele Lijinwinkel op de Halse Grote Markt.  Zaterdagnacht rijden alle zes lijnen, zondag- en maandagnacht rijden er vier. De carnavalsbussen zijn mogelijk dankzij de financiële steun van Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en de lntergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland

Om de bussen extra in de verf te zetten, organiseert De Lijn een fotowedstrijd op haar sociale mediakanalen. Feestneuzen in Halle kunnen tijdens de dolle nachten van het Carnaval gratis gebruik maken van zes carnavalsbuslijnen die Halle met de ruime omgeving verbinden.

Lijn 11 rijdt naar Sint-Pieters-Leeuw en Vlezenbeek, lijn 22 bedient Pepingen, Gooik, Galmaarden en Herne, lijn 33 heeft Essenbeek en Lembeek als bestemming, lijn 44 rijdt tot Breedhout, liijn 55 maakt via Beersel een ommetje naar Ruisbroek en lijn 66 verbindt Halle met Lennik via Oudenaken en Sint- Laureins-Berchem. Zaterdagnacht rijden al deze lijnen, zondag- en maandagnacht kunnen reizigers rekenen op de lijnen 11, 33, 44 en 55.

De kosten van deze gratis carnavalsbussen worden gedragen door in totaal acht gemeenten uit het Pajottenland en de zuidelijke Vlaamse Rand, de stad Halle, de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Beersel, en de lntergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Die laatste groepeert de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.

"Die goede samenwerking met de gemeente is voor ons erg belangrijk. Verkeersveiligheid is immers een zaak van iedereen.", aldus directeur van De Liijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy.

GOUDEN COMBINATIE
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, zelf ook van de streek, is blij met de samenwerking: "Carnaval Halle en De Lijn zijn een gouden combinatie. Dankzij de carnavalsbussen kan iedereen uit de bol gaal zonder ongelukken".

"De steun en input van de lokale overheden is in dit verhaal onontbeerlijk", zegt Dirk Pieters, burgemeester van Halle. "Dankzij de financiële steun van de gemeenten kunnen feestvierders drie nachten lang gratis met De Lijn naar huis. Dat komt de verkeersveiligheid in de hele regio ten goede”.

PRIJSKAMP
Wie tijdens zijn rit of aan de halte in carnavalsoutfit (veilig) een leuke of unieke foto maakt en die via de Facebookpagina van De Lijn deelt, maakt bovendien kans op een ludieke prijs. Die gaat naar de persoon die voor zijn of haar foto de meeste likes verzamelt vóór woensdagavond 29 maart. Gelukwensen van prins carnaval krijgt de winnaar er gratis bij.

 Tijdens de nacht van zaterdag op zondag moeten reizigers er rekening  mee houden met de omschakeling tussen winter- en zomeruur. De dienstregeling van de carnavalsbussen verloopt immers de hele nacht lang volgens het winteruur.

Reizigers vinden alle informatie over de gratis carnavalsbussen tijdens carnaval Halle en over de wedstrijd op www.delijn.be/hallecarnaval

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024

archief